Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Foto: Geert Huisman

Hobbelweg in Twijzel krijgt nieuw asfalt

wo 15 oktober 2014, 16.06 uur

TWIJZEL - De doorgaande weg van Twijzel wordt inmiddels een 'hobbelweg' genoemd in de volksmond. De provincie is het eens met het feit dat de weg onregelmatigheden vertoond en het blijkt inmiddels ook uit onderzoek. Daarom zal er een nieuwe deklaag op enkele plekken worden aangebracht. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting in het voorjaar van 2015 plaats.

Het onderzoek is op verzoek van de provincie en de BAM uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau (KOAC NPC). Zij deden begin oktober een vlakheidsmeting. Dit betekent dat ze hebben gekeken hoeveel hoogteverschil oftewel macro-reliëf er in het asfalt zit. Hieruit blijkt dat in totaal een stuk van ongeveer 700 meter asfalt niet voldoet aan de normen. Dit is verdeeld over drie locaties: het stuk van rotonde Kootstermolen tot aan het tankstation Shell; een gedeelte van het rode asfalt vlakbij de fietsoversteek Beukerpaedtsje en het stuk van de fietsoversteek Beukerpaedtsje tot aan de afslag de Wedze. Op deze drie locaties zal de aannemer de bovenste deklaag van het asfalt vervangen.

Weg drie dagen dicht in 2015
Om de N355 gedeeltelijk opnieuw te asfalteren, is het noodzakelijk de weg drie dagen af te sluiten voor verkeer. De precieze data van deze afsluitingen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk worden de werkzaamheden in het voorjaar van 2015 uitgevoerd. Hier is bewust voor gekozen vanwege de weersomstandigheden. De bovenste laag van het asfalt wordt vervangen. Als dit gebeurt bij een te lage buitentemperatuur bestaat de kans dat er opnieuw oneffenheden in de weg ontstaan. Ook wil de provincie stremmingen graag vroegtijdig communiceren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof