3.8 °C

Zuur verlies van Quick

ma 13 oktober 2014, 15.46 uur

OUDEGA - Zaterdag speelde Quick alweer zijn laatste thuiswedstrijd op het veld van dit jaar. In tegenstelling tot de voorgaande weken waren de weersomstandigheden deze dag niet best. Even voor de start van de wedstrijd begon het te regenen en dit hield de rest van de middag niet meer op.

Quick begon goed aan de wedstrijd. Sjoerd Pool zorgde met 2 afstandtreffers voor een 2-0 voorsprong. Udiros, die met een voorlopige 1e plek in de competitie aan een goed seizoen bezig is, nam vervolgens al snel het initiatief over in de wedstrijd. De ploeg ging zeer effectief om met de kansen en kwam op een 5-9 voorsprong. Quick verzuimde aan te haken. Kansen waren er voldoende, maar de afronding liet te wensen over. Met een ruime 6-11 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

De eerste 2 aanvallen na rust waren meteen doeltreffend voor de thuisploeg. Dit was tekenend voor de 2e helft. Quick voerde het tempo op en zette de verdediging van Udiros onder druk. De scores vielen nu wel en toen Quick op de stand 15-15 weer naast de tegenstander kwam lag de wedstrijd weer volledig open.

In de slotfase pakte Udiros met een afstandschot een 16-17 voorsprong. Quick nam meer risico om de bal te veroveren en op jacht te gaan op de gelijkmaker. Het leverde echter geen doelpunt meer op. In de laatste minuut gooide Udiros de wedstrijd definitief in het slot door de 16-18 te scoren. Een zuur verlies voor Quick wat daardoor eerst afhaakt voor de bovenste plekken.

Volgende week speelt Quick zijn laatste veldwedstrijd dit jaar tegen het onbekende Hellas in Nunspeet.