9.2 °C

SC Kootstertille beperkt schade voor Suawoude

ma 13 oktober 2014, 15.44 uur

SUWALD - Een wedstrijd bij de rode lantaarndrager kan doorgaans lastig zijn maar SC Kootstertille had geen kind aan Suawoude. De thuisclub mocht zich nog gelukkig prijzen met de uiteindelijke 0-6 score zijn want dubbele cijfers hadden voor de Tilsters in dit eenzijdige duel niet misstaan.

Toch was het eerste wapenfeit voor Suawoude, dat zeer furieus uit de startblokken vloog, maar Simon Gielstra zag een prima inzet door Tille doelman Albert Jan Merkus verijdeld. De gasten speelden in de beginfase erg slordig en de eerste kans diende zich pas na twintig minuten aan. Jouke Waaksma Bzn zag zijn doelpoging echter rakelings over het doel verdwijnen. Enkele minuten later redde Suawoude doelman Geert Mient de Vries uiterst fraai op de uithaal van Aize Storm. Na een halfuur spelen kwam SC Kootstertille eindelijk op voorsprong en hoe! Menno Bosma vond Marco Meetsma die de bal in een beweging door, precies voor de voeten van Aize Storm deponeerde. Die haalde vervolgens schitterende uit en joeg de bal met dodelijke precisie perfect in de kruising; 0-1. Wopke Hoekstra had even later de 0-2 voor het inkoppen maar doelman De Vries ranselde diens kopbal nog tot hoekschop. De Tilsters hadden het duel bij rust moeten beslissen maar Aize Storm, na een fraaie aangever van Douwe Kloostra, en Menno Bosma zagen hun respectievelijke doelpogingen net naast- en over het doel verdwijnen.

De thee was nog maar amper naar binnen gewerkt of SC Kootstertille verdubbelde alsnog haar voorsprong. Jouke Waaksma Bzn schoof het speeltuig strak naar de opgekomen Patrick Wiersma en die rondde uiterst beheerst voor 0-2 af. Tien minuten na rust was het duel gespeeld. Tony Bierma anticipeerde uitstekend op de steekpas van Wopke Hoekstra en verschalkte doelman De Vries met een droge schuiver; 0-3. Enkele minuten later kwam de Suawoude goalie wel als winnaar uit de bus door het vliegende schot van Jouke Waaksma stijlvol onschadelijk te maken. De Tilsters zakten daarna in tempo terug en Suawoude kreeg zowaar een beste kans op een tegentreffer. Uit een spaarzame hoekschop wist Tilster Tony Bierma de inzet van Frank van Delden echter nog op de eigen doellijn weg te werken. Langzaam herpakte SC Kootstertille zich en twintig minuten voor het einde kwam men aan de vierde treffer.

Tot vandaag nog geen enkel competitiedoelpunt maar met zijn tweede treffer wist Patrick Wiersma de fraaie aangever van Tony Bierma in de verste hoek te deponeren. Het veldoverwicht van de Tilsters kwam pas in de slotminuten in de score tot uiting. Eerst slalomde Aize Storm zich naar 0-5 en in blessuretijd bracht hij met zijn derde doelpunt van de wedstrijd de eindscore voor de Tilsters op het halve dozijn; 0-6.