13.1 °C

Oerterp onderuit in Hardenberg

ma 13 oktober 2014, 15.43 uur

URETERP - Dit weekend was de laatste veldwedstrijd voor Oerterp 1. In een gewijzigde opstelling trad het aan tegen Juventa in Hardenberg.
In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd de goals vielen snel na elkaar, via 1-1, 2-2 en 3-3 stond het na een kwartier spelen al 4-4. Aanvallend liep het prima bij de Oerterpers, maar verdedigend liet men helaas de nodige steekjes vallen. Bij een 5-4 stand trof Oerterp driemaal de korf van afstand, 5-7. Helaas wisten de Oerterpers niet door te drukken en kwam Juventa weer langszij.

De gelijkopgaande 1e helft werd afgesloten bij een stand van 10-9.
Na rust pakte Junventa voor het eerst een 2-punts voorsprong, 14-12. Oerterp gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich terug en scoorde wederom 3 maal op rij, 14-15. Waar in voorgaande wedstrijden Oerterp veel verdedigende controle had, was dit vandaag helaas niet het geval. Vooral de mannen van de thuisploeg waren lastig af te stoppen voor de blauwhemden. 5 minuten later was het dan ook alweer 18-17 voor Juventa. Wederom lieten de Hardenbergse mannen zien over een goed schot te beschikken, van afstand schoten zij Juventa naar een 22-17 voorsprong. Oerterp maakte 22-18 en hoopte in de laatste 5 minuten nog iets te kunnen forceren. Niets was minder waar, Juventa zat de 2e helft in een goede flow en zette een enigszins geflatteerde maar zeker terechte eindstand van 26-18 op het scorebord.

Na 6 winstpartijen op rij, was Oerterp vandaag helaas niet bij machte om het gedreven Juventa af te stoppen. Door de nederlaag deelt Oerterp de koppositie nu met Oranje Zwart.

Oerterp 2 ging vandaag op bezoek in Britsum bij CSL 3. Bij rust leidde Oerterp al met 4-7 en deze voorsprong werd in de 2e helft snel vergroot. Via 5-10 stond Oerterp halverwege de 2e helft met 6-11 voor. De overwinning kwam niet meer in gevaar, eindstand 10-13. Oerterp 2 blijft door de overwinning koploper.

De Oerterp selectie bedankt haar supporters voor de steun in de 1e helft van de veldcompetitie en gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. Deze begint op zaterdag 8 november.