10.9 °C

Wêz Handich/DOW verliest in Ruinerwold

ma 13 oktober 2014, 11.05 uur

ROTTEVALLE - Zondag mocht de equipe uit Rottevalle en Eastermar het opnemen tegen KIOS uit Ruinerwolde. Op papier een interessante wedstrijd, omdat beide ploegen op basis van de stand dichtbij elkaar stonden.

Onder prima weersomstandigheden werd er om 14:30 uur gestart aan de wedstrijd. Alle Harm de Jong startte deze wedstrijd in de basis. Hij verving de geblesseerde Jan Zeinstra verdienstelijk. Wêz Handich/DOW kon de goede warming up een prima vervolg geven en stond binnen 10 minuten op een 1-6 voorsprong. KIOS richtte zich vanaf dat moment op en zo stond het in no-time weer gelijk: 6-6. Vervolgens werd er om en om gescoord. Op 7-7 mocht Teun Zuiderveld aanleggen vanaf tweeëneenhalve meter. Hij faalde niet en scoorde zijn strafworp. Myrthe Heres schoot haar ploeg aansluitend naar een marge van twee doelpunten. Op slag van rust was het KIOS dat het gaatje probeerde te dichten en zo werd er gerust met een 8-9 tussenstand in het voordeel van de uitploeg.

Trainer/coach Evert Bron gaf de nodige tips om de tweede helft efficiënter te spelen en meer te scoren. Vol goede moed werd de wedstrijd weer hervat. Jammergenoeg kon KIOS direct na de rust aanhaken. De strijd ging gelijk op en het was meer spannend dan goed in de tweede helft. KIOS nam het voortouw, maar de Rottevalle/Eastermar combinatie kon gelukkig aansluiting houden door treffers van Renske Jansma en Pieterroel Bouwmeester.