Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Shorttrackkampioen door auto vd fiets gereden

ma 6 oktober 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Het had niet veel gescheeld of een 48-jarige man uit Lippenhuizen had op 26 mei zo'n beetje de volledige Nederlandse shorttrackploeg in de berm gereden. De shorttrackers, zes man sterk waaronder nationale toppers als Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart, trainden in de buurt van Gorredijk op de racefiets. De Lippenhuister ergerde zich eraan dat de fietsers op de Stationsweg reden in plaats van op het fietspad. De automobilist uitte zijn irritaties door te schreeuwen en te toeteren, op hun beurt zouden de fietsers de middelvinger hebben opgestoken. Toen hij naast de groep reed, stuurde de Lippenhuister zijn auto naar rechts, waardoor Freek van der Wart ten val kwam.

Maandag eiste de officier van justitie wegens een poging tot zware mishandeling een werkstraf van 180 uur waarvan de helft voorwaardelijk tegen de Lippenhuister. Verder eiste de officier een geheel voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden. 'Alleen omdat ik het inkomen van de verdachte niet wil afpakken', aldus de officier. De verdachte is taxichauffeur. De officier hield er ook rekening mee dat het deels aan het gedrag van de fietsers te danken is dat de zaak is geëscaleerd. De Lippenhuister had zich eraan geërgerd dat de trainende shorttrackers op de openbare weg fietsten.

Dat maakte hij kenbaar door roepend en toeterend achter de fietsers aan te rijden. De man reed volgens een getuige slingerend over de rijbaan en hij zou pal achter de fietsers hebben gereden. De Lippenhuister haalde de fietsers in en ging langzaam voor ze rijden. Toen hij door de fietsers werd ingehaald zou van een van de shorttrackers de middelvinger hebben opgestoken. Ook zou de Lippenhuister bespuugd zijn. Dat was de druppel. De man ging weer naast de groep rijden en stuurde zijn auto naar rechts, waardoor hij Van der Wart raakte. Vervolgens reed de Lippenhuister door. Het duurde twee dagen voor de politie hem traceerde.

Wonder boven wonder had Van der Wart geen noemenswaardige verwondingen opgelopen, zijn fiets lag wel in de kreukels. Maar het akkefietje had wel zijn sporen achtergelaten bij de professionele shorttracker. Hij liep een trainingsachterstand op en hij is nog steeds onzeker als hij in een groep fietst. Tijdens de zitting las hij een verklaring voor. Er staan bomen naast de Stationsweg en het had volgens hem dan ook heel anders kunnen aflopen. Hij is van plan om de geleden schade via de civiele rechter op de Lippenhuister te verhalen. De Leeuwarder rechtbank doet op 20 oktober uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie