Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Verkeershinder Oentsjerk door werk aan weg

vr 3 oktober 2014, 9.50 uur

OENTSJERK - Het doorgaande verkeer bij Oentsjerk moet tussen 6 en 25 oktober rekening houden met hinder op de N361. De provincie Fryslân voert dan werkzaamheden uit aan de kruisingen met de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg. De weg wordt veiliger gemaakt. Door de werkzaamheden zijn de Rengersweg en Dr. Kijlstraweg tijdelijk niet bereikbaar vanaf de N361. Op de doorgaande weg (N361) is verder één rijstrook beschikbaar. In de nachten van 21 op 22, 22 op 23 en van 23 op 24 oktober is de N361 van 20.00 uur tot 06.00 uur helemaal afgesloten voor verkeer.

Verbeteren veiligheid kruispunten
Dagelijks rijden zo’n 13.000 voertuigen over de provinciale weg tussen Dokkum en Leeuwarden. Om de veiligheid op deze drukke weg te verbeteren pakt de provincie drie kruispunten aan: bij de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk en de fietsoversteek bij de Breedyk in Ryptsjerk.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de fietsoversteek bij Ryptsjerk. Vanaf maandag 6 oktober gaat de aannemer aan de slag met de kruisingen met de Rengersweg (voor landgoed Staniastate) en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk. Bij de afslag naar de Dr. Kijlstraweg verdwijnt de drempel. De kruispunten met de Dr. Kijlstraweg en de Rengersweg worden beide gelijkwaardige kruisingen. Verkeer van rechts heeft hier straks voorrang. Ook komen er vlakken in een afwijkende kleur (roodbruin) in het asfalt. De maatregelen moeten er voor zorgen dat weggebruikers alerter zijn en hun snelheid aanpassen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'