Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: Geert Huisman

'Boppeslach' voor winkelcentrum Burgum

do 2 oktober 2014, 11.31 uur

BURGUM - Gedeputeerde J. Kramer, burgemeester E.J. ter Keurs, wethouder G.H. Schippers en aannemer Cees van den Adel gaven donderdag het officiële startsein voor de bouwactiviteiten op de Markt in Burgum. Dat deden zij tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Kramer aan Burgum en Garyp.

Aan de Markt, het grootste parkeergebied van Burgum, komen een Jumbo en Action en worden 24 zorgappartementen en 5 koopappartementen gebouwd. Daarbij wordt de Markt volledig vernieuwd. In eerste instantie was er voor het Marktgebied alleen geld beschikbaar voor aanvullende parkeergelegenheid rondom de nieuwbouw van de Jumbo en de Action.

Via de zogenaamde ‘Quick-Wins’, een provinciaal investeringsprogramma dat gekoppeld is aan de (Streek)agenda Netwerk Noordoost, kon het uitvoeringsbudget worden verdubbeld. Hierdoor kan nu de gehele Markt worden heringericht. Het civieltechnisch werk is door de gemeente Tytsjerksteradiel gegund aan Aannemersbedrijf C. van den Adel uit Burgum. De openbare verlichting wordt door Ko Hartog Elektrotechniek uit Drachten geplaatst. De herinrichting van de Markt in Burgum is één van de eerste ‘Quick-Wins’ in Fryslân die in uitvoering gaat.

De parkeercapaciteit gaat met ruim 30% omhoog. Nieuw straatmeubilair en unieke ledverlichting van het parkeerplein met lichtmasten van 14 meter hoogte geven het plein een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Duurzaamheid is voor de gemeente een belangrijk uitgangspunt. De Markt wordt voorzien van oplaadpalen voor elektrische auto’s. Ook worden direct aan de Markt 24 zonnepanelen geplaatst. Het regenwater wordt boven- en ondergronds opgevangen en geleidelijk afgevoerd naar het oppervlaktewater.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.2%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!