-0.1 °C

Bekerwinst Futsal Dragten tegen De Herauten 1

ma 29 september 2014, 9.13 uur

DRACHTEN - In een poule met Futsal Cambuur 1, Drachtster Boys 1 en De Herauten 1 mocht Futsal Dragten
laten zien dat zij topfavoriet zijn om deze poule als winnaar af te sluiten. De eerste tegenstander in deze drieluik is De Herauten 1. Een tegenstander die uitkomt in de hoofdklasse van het zaalvoetbal. Een niveau lager dan Futsal Dragten 1, maar zeker een tegenstander om rekening mee te houden.

In de eerste helft is Futsal Dragten absoluut de bovenliggende partij in deze bekerwedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd komt de gastheer op voorsprong door een doelpunt van Aaron Tahapary. Er volgen meerdere kansjes voor Futsal Dragten. Uiteindelijk is het nogmaals Aaron Tahapary die het net weet te vinden en zo de score weet te verdubbelen. Voor rust valt er nog een treffer te noteren voor Futsal Dragten. Het is Tim Hof die na een mooie combinatie de bal hard in de kruising doet verdwijnen. Kort voor rust is het de beurt aan De Herauten om ook op het scorebord te verschijnen. Hierdoor mag er een 3-1 stand gerust worden.

De tweede helft begint rommelig. Allereerst is er voor beide teams een gele kaart. Waardoor er
door beide teams met een man minder gespeeld mag worden voor de duur van 2 minuten. Nadat
beide teams weer compleet zijn volgt echter het meest merkwaardige moment. Een bal die naast
het doel verdwijnt wordt door de scheidsrechter van dienst waargenomen als een doelpunt voor
De Herauten. De gasten krijgen hierdoor de aansluitingstreffer cadeau van de leidsman. Dat het 8 minuten later 3-3 wordt mag zeker verrassend genoemd worden.

Futsal Dragten besluit dan ook om het tempo iets op te voeren. En dit niet zonder gevolg. Via Arnaud Donker wordt al snel de voorsprong weer gevonden. En even later is het Marco van der Heide die de stand naar 5-3 tilt. Het
verzet en geloof in een goede uitslag is bij De Herauten verdwenen. Aaron Tahapary zorgt met zijn derde van de avond voor de 6-3 en Thommy Saya maakt er 7-3 van. Op het einde van de wedstrijd valt er voor beide teams nog een treffer te vermelden. Nadat eerst De Herauten op 7-4 is gekomen maakt Futsal Dragten, wederom via de voet van Aaron Tahapary, de eindstand tot 8-4.

Komende vrijdag, 3 oktober, speelt Futsal Dragten haar volgende wedstrijd. Deze keer in de competitie. Tegenstander is Futsal Rolde 1, aanvang van deze wedstrijd is 22:00.