5.5 °C
Wêz Handich/DOW vecht naar overwinning
© WâldNet

ma 29 september 2014, 9.11 uur

ROTTEVALLE - Na een sterke wedstrijd thuis tegen AVO uit Assen zonder punten te eindigen, was het vandaag tijd om op een prachtige zondag twee punten mee terug te nemen naar het “hoge noorden”. We mochten daarvoor afreizen naar Nijmegen voor een wedstrijd tegen het voor ons onbekende Noviomagnum. Een behoorlijke rit van circa 2 uren en een kwartier rijden. Met medewerking van o.a. sponsor Harry Pit die voor het vervoer van WH/DOW 1 en 2 en een aantal fanatieke supporters tegen gereduceerd tarief een aantal personenbusjes ter beschikking had gesteld werd het een aangename reis naar Nijmegen.

Wêz Handich/DOW begon zeer matig aan de wedstrijd en het was daardoor ook geen wonder dat Noviomagnum als snel kon uitlopen naar een 4-1 voorsprong. Met het fysieke spel van de ploeg uit Nijmegen hadden de blauwhemden veel moeite en het lukte dan ook niet om voor rust dichter bij te komen. Er werd gerust met een tussenstand van 12-9 in het voordeel van de thuisploeg.

Uit de kleedkamer gekomen was het zaak dat Wêz Handich/DOW met de koppies omhoog ging vechten voor een goed einde. Gelukkig duurde het niet lang of er weer weer aansluiting gevonden op 12-10. Na dit mooie begin van de tweede helft kwam er echter een donkere wolk overdrijven en toen deze was overgedreven stond het achttal uit Rottevalle plots met 15-10 achter. Het verzet was echter allerminst gebroken en de ploeg van coach Evert Bron wist zich strijdvaardig terug te vechten in de wedstrijd. De tegenstander begon door het aandringende Wêz Handich/DOW te gehaast te spelen en liet daardoor steken vallen die in de daarop volgende aanvallen van Wêz Handich/DOW professioneel werden afgestraft. Op 3 minuten voor tijd kwam Wêz Handich/DOW dan ook op gelijke hoogte: 19-19.

Na de hele wedstrijd achter te hebben gestaan, kwam nu de belangrijkste fase van de wedstrijd. Zou Noviomagum het thuisvoordeel weten te benutten of zouden de punten alsnog meegaan naar Friesland? Het werd het laatste want met nog anderhalve minuut op de klok scoorde Renske Jansma het winnende doelpunt voor Wêz Handich/DOW: 19-20. Komende tegenstanders mogen zich alvast gewaarschuwd voelen: Wêz Handich/DOW is pas overwonnen na het laatste fluitsignaal.

Maar eerlijk is eerlijk: een gelijkspel was wellicht een meer terechte uitslag geweest, zeker gezien het matige begin van de wedstrijd van de kant van Wêz Handich/DOW. Desondanks is het natuurlijk fijn om deze punten aan ons conto toe te kunnen voegen. Na vier wedstrijden hebben de Rottevalsters nu zes punten waarmee voorlopig een keurige derde plaats wordt bezet. We kunnen met opgeheven hoofd uitkijken naar de komende wedstrijden.