3.4 °C

Lichtpuntjes bij VKC/AROB antennebouw

ma 29 september 2014, 9.09 uur

OPEINDE - Voor de uitwedstrijd tegen De Pein (Opeinde) was de basisopstelling op meerdere plaatsen gewijzigd ten opzichte van de eerdere wedstrijden. Meer routine in het team moest voor verbetering zorgen en hoewel opnieuw kansloos werd verloren waren er toch lichtpuntjes. Zoals verwacht dicteerde De Pein vanaf het begin van de wedstrijd het spel en wist het door goede aanvallen uit te lopen naar 8-2 halverwege de eerste helft.

Het veldspel van VKC/AROB antennebouw was echter niet onaardig maar met name scoren van afstand is een groot probleem voor de ploeg van trainer Henk Berkenbosch. En omdat ook verdedigend nogal eens een steekje valt, wat ook te maken heeft met het onderlinge vertrouwen was de ruststand van 17-5 een juiste afspiegeling. Meteen na de rust was het Arjen van Bruggen die met twee gave scores de trouwe supporters enige hoop gaf, valse hoop zo bleek in het verloop van de tweede helft. De AROB-antennebouw formatie zakte op momenten weer weg en de fouten in de verdediging en het opzetten van planloze aanvallen werden door met name het spel van de routiniers bij De Pein genadeloos afgestraft.

Wel wist VKC nog een aantal mooie doelpunten te scoren waardoor voor de tweede maal in deze competitie de “tien” werd gehaald en er ondanks de opnieuw zware nederlaag toch enige reden is voor, weliswaar voorzichtig, optimisme. Volgende week wordt thuis gespeeld tegen de sterke koploper SIOS uit Wolvega en zal VKC/AROB antennebouw volop aan de bak moeten om de schade enigszins binnen de perken te houden.