Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Wederom winst voor Drachten Diamonds

zo 28 september 2014, 19.40 uur

DRACHTEN - Zondag speelden de softbaldames de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2014 in Meppel tegen het team van de Blue Devils/ Caps. (combi team) Met een krappe selectie van precies negen spelers werd er gewonnen met 6-12. Op de heuvel voor Drachten Carolien Ter Braake in combinatie met de jonge catcher Stephanie Del Carmen. Ter Braake gooide een prima wedstrijd en de verdediging van Drachten stond weer als een huis.

De jonge pitcher van Meppel had een beetje moeite met controle en dit resulteerde in 4 geraakte spelers in de wedstrijd, mar gelukkig leverde dit geen echte blessures op. Aan slag lieten de dames zich weer van een goeie kant zien. In de eerste inning stond het team van Drachten Diamonds al met een 1-4 voor door honkslagen van Aline Obbink, Leoni ten Brink (tweehonkslag) en Carolien Ter Braake (driehonkslag).

In de tweede inning was het Annechien Faber met een honkslag en weer Aline Obbink. Brigitta de Champs kwam ook op het honk en Anneloes van Eijk wist met twee honken bezet een (in te park) homerun te slaan. Dit bracht een voorsprong van 1-8 op het scorebord. Verspreide honkslagen van Annechien Faber, Brigitta de Champs, Carolien Ter Braake en weer Faber brachten de einduitslag op 6-12 in het voordeel van de Drachtster Diamonds dames. Zelfs de jonge aspirant speler Jia-Qi Plantinga wist te scoren.

Volgend weekend de laatste wedstrijd thuis in Drachten tegen Leeuwarden om 12.00 uur aan de Sportlaan op de softbalvelden op zondag 5 oktober. Zonder een verliespartij staan de dames dan ongeslagen aan kop. Slechts een gelijkspel van de 16 wedstrijden moesten de meiden dit seizoen toestaan aan het team uit Veendam. Een geweldig seizoen voor het team van een trotse, tevreden trainer/coach Danny Dijkstra.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!