Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Olympia heeft geen kind aan DES

zo 28 september 2014, 18.58 uur

TWIJZEL - Norg- Het vlaggenschip van Olympia is er dit weekend op zeer eenvoudige wijze in geslaagd de aansluiting met de top in de poule te behouden. De uitwedstrijd tegen DES uit Norg werd op zeer eenvoudige wijze gewonnen, 11-19.

DES kon tot de 2-2 bijblijven bij de blauwwit hemden, maar daarna pakte Olympia een meer dan verdiende voorsprong. Vooral Foppe Nicolai en Douwe Dijkstra wisten makkelijk tot scoren te komen. Pluspunt voor Olympia was deze wedstrijd een zeer sterke rebound, waardoor beide heren in één aanval meerdere malen tot schot konden komen. Ook Marieke de Jong en Anna de Haan wisten de korf te vinden, wat zorgde voor een 4-11 ruststand.

Alleen in het begin van de tweede helft kende Olympia qua doelpunten een mindere periode. Goed verdedigend werkt zorgde er echter voor dat dit geen gevolgen had voor de tussenstand. Na vele mooie opgezette aanvallen konden de Twijzelers uitlopen tot 8-16. Halverwege de tweede helft verving trainer/coach Tjeerd van der Tuin Karst-Jan Pool voor Sjon Roosgeurius. Olympia zette door en besliste de wedstrijd uiteindelijk in 11-19.

Al met al bracht met name het sterke reboundwerk van onder andere Alletta Hoving, Anna de Haan en Liekele Dijkstra het verschil. Olympia kon per aanval minimaal 4 keer schieten, terwijl DES vaak na één schot de bal alweer kwijt was. Enig minpuntje van de wedstrijd was dat de magische grens van de twintig doelpunten niet werden gehaald. Deze grens had gezien het spelbeeld makkelijk behaald kunnen worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Kinea uit de Knipe op het programma, aanvang: 14:30.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'