Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Sporthal de Trimmer: 5 visies nieuwbouw

vr 26 september 2014, 15.25 uur

DOKKUM - Er zijn 5 partijen die gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid om een eigen visie voor de nieuwbouw van sporthal de Trimmer bij de gemeente in te dienen. Dat meldt online stadskrant in-dokkum.nl in een achtergrondverhaal over de sporthal. Welke partijen dit zijn en hoe de verschillende visies er uit zien, wil de gemeente Dongeradeel niet bekend maken.

In 1967 werd de hal in het Harddraverspark neergezet en nu in 2014 is de hal niet alleen financieel, maar ook technisch afgeschreven. Afgelopen winter werden wedstrijden afgelast vanwege een lekkend dak en bijkomende gevaren. Jaren terug vertrok de basketbalvereniging uit de hal omdat de bond verder spelen in de oude hal verbood.

Er zijn voor de gemeente meer redenen om de Trimmer aan te pakken. De gemeente Dongeradeel was in 2013 aan gasverbruik voor de sporthal €31.415,- kwijt en aan elektra €22.639,-. Daarnaast eindigt op 31 december 2014 de overeenkomst met de huidige exploitant voor zwembad het Tolhuisbad in Dokkum, waarvan de gemeente eigenaar is. Diverse partijen – waaronder de grootste partij CDA - spraken zich voor de verkiezingen echter ruimhartig voor nieuwbouw uit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer