Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

Werkstraf voor portier Dokkumer bar-dancing

do 25 september 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - De portier van een bar-dancing in Dokkum is donderdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De 34-jarige inwoner van Franeker heeft op 25 mei een mannelijke bezoeker van de bar-dancing aan de Oranjewal mishandeld. Het slachtoffer liep vier gebroken rugwervels op en een wond aan de elleboog. Het slachtoffer was door de uitsmijter naar buiten gewerkt. Eenmaal buiten zou de stapgast tegen de deur van de bar-dancing hebben getrapt. De portier kreeg zijn vinger tussen de deur. De Franeker zei zelf dat het slachtoffer, de man was volgens hem niet aanspreekbaar, zeer agressief op hem af was gekomen.

De portier zei dat hij een vuistslag had uitgedeeld, waardoor het slachtoffer tegen de grond viel. De Franeker vond dat hij uit noodweer had gehandeld. Volgens twee getuigen en het slachtoffer zelf was er meer gebeurd. Na de klap zou de Franeker het slachtoffer hebben beetgepakt en tegen het wegdek hebben gegooid. Door die manoeuvre liep het slachtoffer een zware rugblessure op: van de onderste vier rugwervels was er een stukje afgebroken. Dat beschouwde de officier van justitie als het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De officier vond dat de portier zich niet professioneel had gedragen. 'U had het slachtoffer rustig moeten krijgen, u ging veel te ver'. Dat was niet voor het eerst: in 2007 en 2009 werd de Franeker ook al eens veroordeeld voor een mishandeling. In 2009 was hij uitsmijter in bar-dancing Quatrebras. Omdat hij toen al een werkstraf had gekregen, eiste de officier dit keer drie maanden cel. Dat ging de rechter wat te ver. Zij vond dat een 'gewone' mishandeling bewezen kon worden en legde een werkstraf op. De portier moet een schadevergoeding van 889 euro aan het slachtoffer betalen. De man heeft nog steeds last van de rug, het is niet duidelijk of het letsel blijvend zal zijn. De Franeker werkt niet meer in de horeca, hij had er geen zin meer in. Hij is het zat om, zoals hij het zelf zei, 'alleen maar klappen op te vangen'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!