11 °C

Boelenslaan stunt en wint van NQL

ma 22 september 2014, 23.55 uur

GERKESKLOOSTER - In een aantrekkelijke en vooral spannende wedstrijd, nam Boelenslaan revanche op de nederlaag van vorige week. NQL was het kind van de rekening, voor de dadendrang van Boelenslaan.

Beide ploegen begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. Er werden weinig kansen weggegeven. Boelenslaan nam door een afstandschot van Jan de Graaf de leiding 1-0. Door een klein kansje onder de korf kwam NQL terug 1-1. Boelenslaan zette echter enkele goede aanvallen op en kon door een vrije bal en een afstandschot van Peter Hylkema een 3-1 voorsprong nemen. Toen Sietse Pronk daarna via een strafworp de 4-1 aantekende, was er een gaatje geslagen. NQL haakte door een inloopbal aan 4-2.

Het spel van Boelenslaan was verzorgder en Jan Boomsma bracht van afstand de score op 5-2. NQL werd nerveuzer en daardoor te gehaast in de aanval. Boelenslaan kon rustig spelend de score verder uitbreiden. Door een strafworp van Sietse Pronk een vrije bal van Sietske Zuidersma en een afstandschot van Jan Boomsma werd een 8-4 ruststand bereikt. Na rust kwam NQL gedreven uit de kleedkamer en scoorde binnen enkele minuten twee doelpunten 8-6. Boelenslaan leek even de kluts kwijt maar herpakte zich snel via goede aanvallen ,scoorden respectievelijk Peter Hylkema,Sietse Pronk en Jan Boomsma , en was het 11-6.

NQL zette nog wel aan, maar geloofde niet meer in eigen kunnen. Door een strafworp van Peter Hylkema kwam Boelenslaan op 12-8 en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuten kwam NQL nog op 12-10,maar Boelenslaan kon de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Jan Boomsma en Elske van Oosten bepaalden voor Boelenslaan de eindstand op 14-10. Voor Boelenslaan een zeer goed resultaat. Volgende week speelt Boelenslaan uit tegen Wik.

Voor Boelenslaan scoorden; Jan Boomsma en Peter Hylkema elk vier keer, Sietse Pronk drie keer en Jan de Graaf,Sietske Zuidersma en Elske van Oosten elk een keer.