10.2 °C
Wêz Handich/DOW incasseert eerste verlies

ma 22 september 2014, 8.46 uur

ROTTEVALLE - Zondag 21 september 2014 wachtte - na een ongepland weekend rust - de wedstrijd tegen de koploper in de 1e klasse C: AVO uit Assen. Op papier een zware tegenstander, voor de promovendus een mooie uitdaging.

Om half drie blies scheidsrechter Van der Veen voor de start van de wedstrijd. Dat de thuisploeg niet van plan was om zich gelijk over te geven, bleek uit de eerste aanval. Het eerste schot verliet Pieterroel's handen succesvol: 1-0. De aanval van de gasten uit Assen bleek daarop even succesvol. Hoewel het begin aan elkaar gewaagd was, waren de aanvallen van AVO iets doeltreffender en konden ze licht uitlopen. Net voor de rust had Wêz Handich/DOW een goede fase en kwam weer terug tot 9-10. Met deze stand kon de thee opgezocht worden.

Na rust was het wederom Wêz Handich/DOW dat scherp begon. Myrthe Heres maakte de aansluitingstreffer (10-10). Echter, de vreugde was niet van lange duur. In de volgende twee aanvallen strafte AVO gelijk twee fouten van de thuisploeg af en scoorde de beide toegekende strafworpen. Dit verschil werd door Wêz Handich/DOW niet weer goedgemaakt in de tweede helft. Hoewel AVO niet echt een groter verschil wist te maken, was de thuisploeg niet in staat om de eindstand om te buigen in een positief resultaat. Eindstand 14-16.

Volgende week mag het vlaggenschip zich opmaken voor de reis naar Nijmegen. Hopelijk weer voor een goed resultaat.