4.1 °C

Futsal Dragten wint thriller van zvv Urk 1

ma 22 september 2014, 8.43 uur

DRACHTEN - Zaalvoetbalwedstrijden in de Topklasse zijn eigenlijk nooit saai, maar Futsal Dragten en zvv Urk zorgden vrijdag voor een wel heel spannende ontknoping van hun wedstrijd. In eerste instantie leek het daar echter niet op. De eerste helft begon namelijk vrij rustig; Futsal Dragten liet Urk het spel maken, en loerde zoals gewoonlijk op de counter. Het werd al vrij snel in het zadel geholpen door de keeper van Urk, die een bal verzuimde weg te werken waardoor Arnaud Donker makkelijk in de derde minuut de 1-0 kon laten aantekenen. Een aantal minuten later was het opnieuw Arnaud die het netje liet trillen; Dragten maakte dankbaar gebruik van de man meer situatie die was ontstaan door een gele kaart aan Urker zijde, en scoorde de 2-0. De wedstrijd verliep verder vrij rustig over en weer, maar grote kansen werden er niet echt meer gecreëerd, tot aan de derde minuut. Urk maakte de aansluitingstreffer in de 21e minuut keek zo bij rust tegen een iets dragelijker achterstand aan.

Het bleek dat de teams het kruit hadden bewaard voor de tweede helft. In de derde minuut van de tweede helft brak Futsal Dragten uit met een razendsnelle counter. Marco van der Heide werd gezocht met een diepe bal, en hij schoot met een draai van 180 graden fabelachtig in de verre hoek vanaf een meter of 10, buiten het bereik van de verbouwereerde keeper van Urk.

Urk liet het hier niet bij zitten. Er werd nog meer druk naar voren gegeven, en Futsal Dragten wist er nog maar sporadisch uit te komen. Urk wist echter niet zorgvuldig met de kansen om te gaan waardoor de aansluitingstreffer lang op zich liet wachten. Tot in de 46e minuut Urk wel profiteerde; een verdedigingsfout aan de kant van Futsal Dragten werd afgestraft waardoor de 3-2 op het scorebord kwam. Dit bleek de opmaat voor een zinderende slotfase. Marco van der Heide dacht Futsal Dragten in veilige haven te schieten met nog twee minuten op de klok, door beheerst de 4-2 binnen te schieten. Echter was dit veilige gevoel van korte duur, want Urk scoorde vrijwel meteen uit de aftrap de 4-3. Toen vlak daarna door een sterke actie van Urk ook de 4-4 in het netje lag, was het ongeloof dan ook groot in de sporthal.

Gelukkig had Marco van der Heide iets anders in het hoofd; met een goede actie en een beheerst afstandsschot bracht hij het publiek in euforie, 5-4! De gele kaart die Marco van der Heide vlak daarna kreeg zorgde nog voor wat hachelijke momenten voor de goal van keeper Marnick Dam, maar echt gevaarlijk werd Urk niet meer. Toen de scheidsrechter dan ook affloot was het applaus groot vanaf de tribune, en de blijdschap onder de spelers niet minder.

Volgende competitiewedstrijd voor Futsal Dragten is de uitwedstrijd tegen Futsal Rolde. Deze wordt gespeeld in sporthal de Goorns in Gieten op 3 oktober om 22:00. Een week eerder speelt Futsal Dragten thuis een bekerwedstrijd tegen de Herauten uit Bergum. Deze wedstrijd staat gepland op 26 september in Sporthal de Drait; aftrap om 20:00.