© WâldNet

VIOD verliest van vooraf al feestvierend ONT

ma 22 september 2014, 8.37 uur

OPEINDE - VIOD verliest van vooraf al feestvierend ONT
Het sportcomplex van ONT is gevestigd aan de Healwei 2A in Opeinde, dit weekend stond niet alleen in het teken van voetbal voor de inwoners van Opeinde want het was namelijk dorpsfeest. Dit dorpsfeest kon een goede voorzetting krijgen door de winst die ONT zaterdagmiddag behaalde tegen VIOD. ONT wist VIOD maar liefst met 4-1 te verslaan en bezorgde de mannen uit Driesum daarmee hun derde opeenvolgende verliespartij van dit seizoen.

Na het verlies van vorige week in en tegen Berlikum probeerde VIOD haar rug te rechten en een overwinning te behalen tegen ONT, maar het waren juist de geelhemden die dit duel goed starten en al vroeg op voorsprong kwamen. VIOD had het lastig in het eerste stadium van de wedstrijd en was zoekende om haar posities op een juiste manier in te vullen. Hier kon ONT van profiteren en dit zorgde voor veel dreiging voor de goal van de Driezumers, het was VIOD goalie Rutger Atema die een aantal keer nog redding kon brengen. In de 7e minuut was het dan toch raak voor ONT, een goedgenomen corner werd geheel vrijstaand tegen een VIOD verdediger aangekopt.

Via deze verdediger belande de bal bij een speler van ONT die geheel vrijstaand kon binnen schieten. VIOD probeerde na deze goal de draad weer op te pakken maar kwam echter niet aan voetballen toe. Het leidde veel balverlies door het hanteren van de lange bal en door het goed druk zetten van ONT was het in balbezit de bal ook vaak snel kwijt. Het was in de 32e minuut dat ONT de 2-0 op het scorebord zette, een vrije trap net buiten de zestien spatte uiteen op de lat. VIOD goalie Rutger Atema probeerde de bal te vangen maar liet tijdens zijn landing de bal los. Het was Oebele Twijnstra die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal simpel binnen tikte.

VIOD wist na de goal nog wel gevaar te stichten aan de andere kant van het veld, na een goede rush van Roelof v/d Veen zag Sjoerd Visser zijn schot geblokkeerd worden. De corner die volgende leverde geen gevaar op. VIOD trainer Theo Alink moest net voor de rust noodgedwongen Marcel v/d Meulen wisselen voor Bauke Visser.

De blauwhemden probeerden na het verlaten van de kleedkamer de aansluitingstreffer te maken en zo de spanning terug te brengen in de wedstrijd. VIOD ging eindelijk voetballen en dit zorgde voor wat lichte dreiging in de zestien van ONT. Maar geheel tegen de verhouding in was het ONT die haar score wist uit te breiden. Een snel opgezette counter over de rechterkant werd bij de tweede paal ingeschoten door Egbert Hulzinga . Deze 3-0 was een klap in het gezicht voor het team en de wedstrijd was hiermee eigenlijk al gespeeld, het geheel tekende beeld hiervoor volgde vlak na deze goal.

Het is Sjoerd Visser die alleen op de keeper van ONT afkomt en normaal altijd wel raad weet met dit soort kansen maar nu opnieuw op deze goed keepende keeper stuitte. Samen met zijn broer Bauke staat hij in de spits en dit duo zorgde voor veel dreiging voor de achterhoede van ONT, helaas werd deze dreiging niemand omgezet in doelpunten voor VIOD zijde. In de 71e minuut kreeg ONT een meter buiten de zestien om discutabele redenen een vrije trap op een hele mooie plaats. Deze vrije trap werd over de muur van VIOD spelers gekruld en daarmee tekende Hielke Knippels voor de 4-0, zijn vader is grensrechter bij ONT, en ging wel zeer provocerend voor de VIOD dug-out staan te juichen, ietwat onnodig.

Tien minuten voor de wedstrijd verstreken was wist Sjoerd Visser na een goed genomen uittrap van Rutger nog wel de eretreffer op het scorebord te zetten en daarmee de einduitslag van 4-1 te bevestigingen. VIOD verliest hierdoor voor de derde maal op rij en mag volgende week in de derby tegen buurtgenoot WTOC proberen haar eerste drie punten te behalen.