Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Drachten Diamonds Softbaldames kampioen

ma 22 september 2014, 8.32 uur

DRACHTEN - De softbaldames stonden dit weekend voor twee wedstrijden in een weekend. Werd gister nog eenvoudig gewonnen van het Groningse Caribe, vandaag stond het team van trainer/coach Danny Dijkstra voor een zwaardere klus. Er moest gewonnen worden van de nummer twee in de competitie, The Blokes uit Veendam en dan kon het team al kampioen worden ruim voor het eind van de competitie 4e klasse A.

In de eerste inning werd er slecht verdedigd door de Diamonds en stond het team van Veendam al snel voor met 1-3 ondanks een mooie tweehonkslag van Stephanie del Carmen die Brigitta de Champs mooi over de thuisplaat bracht. In de tweede inning werd er door beide teams niet gescoord en pas in de derde inning wist Drachten dichterbij te kruipen; 2-3 door weer een honkslag van Del Carmen en zij wist ook met een fraaie sliding en slim honklopen op een fout van de Groningse verdediging te scoren.

Pitcher Nanda Faber in combinatie met catcher Brigitta de Champs wisten de slagvrouwen van Veendam steeds beter te controleren en er werden slechts 2 honkslagen toegestaan. In de beslissende vijfde inning was het outfielster Emily Jane Mitchell die met een mooie belangrijke vangbal de score van Veendam wist te verhinderen. Uiteindelijk wist Drachten Diamonds toch door een mooie stootslag van Leonie ten Brink en weer een sterke honkslag van uitblinkster aan slag Stephanie Del Carmen (slaggemiddelde van 1000 / drie uit drie slagbeurten) de nodige punten binnen te slepen en werd er gewonnen met 5-3 door de Diamonds.

Wat een ontlading veroorzaakte bij spelers en het massaal toegestroomde publiek. Komende week spelen de dames nog een uitwedstrijd in Meppel tegen de Blue Devils en de laatste wedstrijd is weer thuis in Drachten tegen Leeuwarden op zondag 5 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!