Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Elissa Halbesma schiet VIOD naar winst

zo 21 september 2014, 18.10 uur

DOKKUM - Twee onbegrijpelijke beslissingen leek VIOD afgelopen zaterdag in de topper tegen Be Quick ’28 de das om te doen. Aafke de Hoek zette met een prima pass Lisette Luimstra alleen voor het doel, maar scheidsrechter Yesin zag als enige dat het buitenspel was. Zelfs Be Quick ’28 grensrechter Rob Donath was het niet met hem eens. Even later belandde een hard schot van Sabine van Velde op de hand van Sarah Jacobs die haar buik beschermde. Yesin gaf een gele kaart en een penalty die Angenita Lemstra raak schoot. Ook nu begreep niemand iets van de warrige leidsman en zeker niet de ouders van Sarah Jacobs die speciaal voor deze wedstrijd uit Amerika waren overgevlogen. In de 90e zegevierde het recht toen Elissa Halbesma op fenomenale wijze een vrije trap keihard achter keepster Anouk Bourgonje schoot.

‘ ’t Kan verkeren’ dichtte Gerbrand Andriaensz. Brederode al in het begin van de zeventiende eeuw. Zijn lijfspreuk is zeker toepasbaar op Elissa Halbesma. Een week geleden voetbalde zij nog in VIOD VR2. In de doordeweekse wedstrijd tegen sc. Heerenveen was zij verantwoordelijk voor het enige doelpunt aan Driezumse zijde. In beide wedstrijden liet zij een sterke indruk achter. Dit werd door coach Atty Eelkema beloond met een basisplaats tegen het tevens nog zonder puntverlies zijnde Be Quick ’28 uit Zwolle. Halbesma beschaamde niet het vertrouwen dat haar coach in haar stelde en bezorgde VIOD uit een vrije trap in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker.

Achteraf was het hinken op twee gedachten. Tevreden zijn met de late gelijkmaker die een eerste nederlaag voorkwam of ontevreden zijn over het missen van de vele kansen. Met name in de eerste helft had VIOD het karwei al moeten klaren. Een handvol kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van VIOD. Door de afwezigheid van Froukje Schaafsma was Lisette Luimstra in de spits geposteerd. Zij kreeg de eerste honderd procent kans, maar vond keepster Bourgonje op haar weg. Daarna kwam Grytsje Jongsma twee maal oog in oog met Bourgonje. De eerste keer schoot zij voorlangs en de tweede keer leek zij alles goed te doen. Op volle snelheid passeerde zij de Zwolse doelvrouw en een gapende doelmond lachte haar toe. Desondanks schoot zij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zegge en schrijven één kans kreeg Be Quick ’28. Daniek Pluim pikte een slimme bal op, die achter de verdediging van VIOD viel, en hoefde alleen nog maar met keepster Joukje van der Meer af te rekenen. Ook zij had het vizier niet op scherp te staan.

In de tweede helft had VIOD minder grip op de wedstrijd. Het fysieke voordeel van Be Quick ’28 deed zich nu vooral gelden. De zee aan kansen ging van vloed naar eb. Het was Moniek Plaggenburg die verzuimde om de Zwollenaren alleen de koppositie te bezorgen. Een prima voorzet van Valerie Seinen was bijna niet te missen. Maar door een katachtige reactie van Joukje van der Meer belandde de bal via haar vingertoppen en de lat over het doel.

VIOD nam in het laatste kwartier alle risico’s. Achterin ging men één op één voetballen met de snelle invaller Rafaela Dijkstra als versterking. Femke Mulder verving Marrissa Elzinga en kwam in de punt van de aanval te voetballen. Sarah Jacobs schoof door naar het middenveld. Deze remedie wierp zijn vruchten af. Het tij leek weer te keren. Grytsje Jongsma had geen gelukkige middag. Ook haar derde grote kans trof geen doel toen zij de verdediging van Be Quick weer eens te snel af was. Maar op het moment dat niemand meer geloofde in een positief resultaat was het Elissa Halbesma die de gelijkmaker scoorde. VIOD had zelfs nog de volle winst kunnen pakken. Hilde van der Meulen en Grytsje Jongsma waren nog dicht bij een stunt. Het waren niet gemakkelijke kansen. Maar met een beetje geluk was de bal niet over maar in het doel beland. SSS uit Klaaswaal, de komende tegenstander van VIOD, profiteerde van de averij die beide koplopers opliepen. Drie teams voeren nu met zeven punten uit zes wedstrijden de ranglijst aan. Spanning volop dus!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!