11.3 °C
Uitstekend debuut Five Pack
© WâldNet

zo 21 september 2014, 14.59 uur

URETERP - Ook al doet de titel anders vermoeden, het pas gepromoveerde Five Pack heeft de eerste wedstrijd in de landelijke tweede divisie verloren van Flying Red uit Roden, vorig seizoen nog 4e. Met slechts 7 spelers, waaronder de geblesseerde Ruben de Bie die eigenlijk niet mocht spelen, werd nipt verloren met 74 – 77.

De Ureterpers begonnen goed aan de wedstrijd en namen brutaal een voorsprong. Grote man in het eerste kwart was Melvin Epema die de eerste minuten de enige spelers was die scoorde.
Helaas had Stefan Debets al drie persoonlijke fouten in het eerste kwart, waardoor de toch al kleine selectie nog verder in de problemen raakte. In de pauze was de voorsprong van Five Pack nog vijf punten.

Toen ook Melvin Epema en Jeffey van der Zee in foutenlast kwamen moesten de vijf overgebleven spelers de wedstrijd verder uitspelen zonder dat er nog gewisseld kon worden. De gebroeders Slump, nu weer samen terug op het oude nest, namen het team op sleeptouw. In het vierde kwart ging het gelijk op, maar toen achtereenvolgens Stefan Debets en Raymond Krakou met vijf persoonlijke fouten naar de kant moesten, viel het doek voor de Ureterpers.

De drie overgebleven spelers, boden tot het laatst weerstand en konden tot 71 – 71 bijblijven. Het talrijke publiek stond achter het team en was vol lof. Het woord “respect” viel na afloop. “Helaas verloren, maar toch goed gespeeld, dit biedt perspectief”, aldus de nieuwe coach Remy Kirindongo.

Scores: Nico Slump 27, Edo Slump 22, Melvin Epema 15, Raymond Krakou 10

De volgende wedstrijd is op 27-09-2014. Five Pack treed dan aan tegen Scylla uit Groningen