Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

It Fean komt net te kort

zo 21 september 2014, 14.49 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 20 September nam It fean het op tegen Hellas ’63 uit Nunspeet. It Fean had uit de drie voorgaande wedstrijden nog geen punten weten te bemachtigen. Hellas ’63 had met een gelijkspel uit twee eerdere wedstrijden één punt weten te pakken. Op papier beloofde het een spannende wedstrijd te worden. In praktijk bleek dit ook het geval. Het publiek kreeg een nagenoeg gelijk opgaande strijd te zien welke werd beslist in het voordeel van Hellas ‘63.

Om 15:00 het startsignaal gegeven. De ploeg uit Gelderland kwam goed uit de startblokken en wist door middel van een afstandsschot en een strafworp de score te openen. De Feansters lieten zien dit ook te beheersen en hielpen zichzelf weer in het zadel door eveneens een strafworp en een afstandsschot te scoren. Hellas ’63 liet zien dat het vastbesloten was de punten mee naar huis te nemen en nam keer op keer het voortouw . Het publiek zag hoe It Fean het gat tot tweemaal toe wist te dichten, maar verzuimde de wedstrijd naar haar hand te zetten. Met een stand van 7-8 werd er gerust.

Kort de rust was de ploeg uit Gelderland wederom de bovenliggende partij. Hellas ’63 wist in een kort tijdsbestek een gat te slaan van 3 punten. Inmiddels bedroeg de stand 7-10. In de hierop volgende fase wist It Fean haar defensie beter neer te zetten waardoor aanvallen aan de zijde van Hella’s begonnen te stagneren. Keer op keer wist It Fean de bal te onderscheppen en naar de aanval te brengen. Helaas vertaalde dit balbezit niet in de doelpunten, welke de Feansters nodig hadden.

Dit was dan ook het moment waarop Margriet Helfrich werd vervangen door Hillienna Zandstra. It Fean begon meer geloof te krijgen in zichzelf en keek met nog anderhalve minuut op de klok, aan tegen een 12-14 achterstand. Dit deed It Fean besluiten een aantal risico’s te nemen in verdedigend opzicht hetgeen resulteerde in balbezit. Hierdoor kreeg de aanval van It Fean de gelegenheid tot
het opzetten van een aanvalsopzet welke resulteerde in een fraai doelpunt van afstand.

Opnieuw was het it Fean wat de bal wist te onderscheppen. En opnieuw wist de aanval deze onderschepping te benutten. Tevergeefs zo bleek, want met nog een aantal seconden op de klok werd dit doelpunt afgekeurd. Volgende week neemt It Fean het om 15:30 op tegen Quick ’21 te Oudega (Smallingerland).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie