Account
Logo
Zoeken
2.9 °C

SC Veenwouden pakt onverdiend punt

zo 21 september 2014, 14.43 uur

DOKKUM - Een zwak spelend Veenwouden wist in de slotfase een 0 - ­2 achterstand weg te poetsen en behaalde daarmee een niet meer verwacht en volkomen onverdiend punt. Zeerobben speelde een uitstekende wedstrijd in Veenwouden en was eigenlijk een klasse beter. De thuisclub was niet fel genoeg in de duels waardoor het overal een stapje te laat kwam tegen het veel agressiever opererende Zeerobben.

Het begin was nog wel aardig voor Veenwouden toen Albert Jan van Zwol na vijf minuten een vrije trap mocht nemen. Het schot spatte uiteen op de lat. Zeerobben werd gevaarlijk via David van der Pol (slap schot in handen van de keeper) en Patrick van der Veen (naast).De thuisclub kreeg een mogelijkheid via Nivard Vrieling na een misser in de defensie maar doelman Arjen Veenstra bracht redding.

In de 28e minuut nam Zeerobben de leiding toen Patrick Amels na een 1­2 met David vd Pol door de defensie soleerde en uit een moeilijke hoek raak schoot. Een minuut voor rust werd het 0­2 toen Dylan Drenth vanaf rechts naar binnen trok en doelman Wytse Reitsma in de verste hoek passeerde. Veenwouden besefte na rust dat er iets moest gebeuren en speelde met meer inzet maar tot veel kansen leidde dit niet.

Sterker nog, de gasten kregen een zee van ruimte om in de counter toe te slaan. Zeerobben verzuimde echter de genadeklap uit te delen want de mogelijkheden werden niet benut door de voorwaartsen terwijl bovendien man van de wedstrijd, doelman Wytse Reitsma met enkele knappe reddingen niet nogmaals wenste te capituleren. De gasten kregen daardoor het deksel op de neus want uit het niets trof Wietse Veenstra in de 86e minuuut met een afstandsschot doel en in de 89e minuut werd het zelfs 2­ - 2 toen opnieuw Wietse Veenstra raak
schoot uit een voorzet van Rinse Procee.

Beide teams kregen in de knotsgekke slotfase zelfs nog de kans op de winnende treffer maar gescoord werd er niet meer in dit sportieve duel, goed geleid door scheidsrechter van der Meijden. Pupil van de week was Hidde Jan Westerlaan en de wedstrijdbal werd aangeboden door Car­repairer Piebe Bruning.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!