5.3 °C

ASC laat de 3 punten aan Drogeham

zo 21 september 2014, 14.38 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag 20 september stond de derby tussen ASC 1 en Drogeham 1 op het programma. Bij de mannen uit Augustinusga en Surhuizum waren er door verschillende redenen een groot aantal afwezigen. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Easterbuorren en kon de derby beginnen. De wedstrijd kwam, waarschijnlijk mede door het lome weer, maar moeizaam op gang. Het duurde tot de 22e minuut voordat er iets te noteren viel, een schot op doel van Tamme de Boer dat nog net kon worden geblokt.

Hierna werd het aan de kant van ASC niet beter en kreeg Drogeham meer vat op het spel. ASC was niet meer bij machtte om de bal bij de juiste speler te vinden en maakte het zichzelf lastig. Een eerste dieptepunt was er in de 41e minuut, een verdediger wou een aantal Drogeham spelers uitspelen op een meter of 20 voor het eigen doel wat niet goed kon gaan, en was het Johannes Hooghiemstra die profiteerde en de 0-1 voor Drogeham maakte.

Na dit cadeautje voor Drogeham bleef ASC grossieren in fouten en op slag van rust werd het dan ook 0-2 voor Drogeham nadat er niet adequaat werd uitverdedigd, het was wederom Johannes Hooghiemstra die scoorde. Na de onderbreking was er bij ASC het een en ander omgezet en zou het beter moeten gaan. Dit was aan het spel echter niet direct te merken omdat er nog te veel misging, met name in de passings. Drogeham vond de 0-2 voorsprong wel prima en keek toe hoe ASC worstelde met zichzelf.

Een volgend dieptepunt was de rode kaart in de 70e minuut voor Tjalling Postma die een speler van Drogeham die dreigde door te breken vastpakte en dit beoordeelde de arbiter als 'doorgebroken' en was onverbiddelijk. In de laatste 20 minuten had de uitslag voor ASC
nog dramatischer kunnen uitpakken maar was Drogeham gelukkig niet scherp genoeg. Zo kon
ASC in de 5e minuut van de blessuretijd nog een 'eretreffer' maken, op aangeven van Han Zwart was het Hilbrand Benedictus die de 2-1 eindstand op het bord zette.

Volgende week heeft ASC dus iets recht te zetten als het uit in Leens tegen FC LEO speelt, aanvang 14.30 uur.