4.9 °C

VV Anjum boekt eerste overwinning

zo 21 september 2014, 9.43 uur

EANJUM - Zaterdagmiddag stonden twee ploegen rond half drie klaar op ’t Kolkenfjild te Anjum. Zowel Anjum als GSVV gingen op jacht naar de eerste overwinning. Na een gelijkspel in de openingsronde en een nederlaag in de tweede kompetitiewedstrijd was een overwinning meer dan welkom. Op een zonovergoten sportpark ’t Kolkenfjild te Anjum wisten de manschappen van trainer Jacob Postma een verdiende 3-0 overwinning te behalen op het vernieuwde GSVV.

De wedstrijd tegen GSVV was voor de Anjum toeschouwer de minst leuke in de serie van drie. Maar deze keer leverde het wel de drie punten op. De ontmoeting tussen Anjum en GSVV zou maar langzaam een echte wedstrijd worden.

Het eerste wapenfeit was een afstandsschot van Fere Annema. Keeper Andre Turkstra was direct bij de les en onderschepte deskundig deze eerste doelpoging. Na ruim tien minuten spelen kwam ook de thuisclub gevaarlijk tevoorschijn voor de , zoals later zou blijken, uitblinkende goalie van de gasten Johannes van der Meer. Gescoord werd er tot het rustsignaal van de scheidsrechter Dijkstra niet, ondanks de dadendrang van Mark Jansma (vrije trap), Sietze Jansma ( keeper redt), Johan Boersma ( keeper redt, inzet naast het doel)en een schot van Ietzen Eise Kloosterman. De beste mogelijkheid voor de equipe van David Kloosterman kwam van de voet van Tim Dijkstra. Geheel vrijstaand , belandde zijn volley echter naast het Anjumer doel.

Na de hervatting werd de thuisclub steeds meer de bovenliggende partij. De gasten kwamen niet of nauwelijks meer gevaarlijk voor het Anjumer doel. Het was te danken aan de betrouwbare sluitpost Johannes van der Meer dat GSVV nog lang in de wedstrijd bleef en hoop mocht houden op een gelijkspel. Het duurde tot de 74ste minuut voordat ook de GSVV goalie moest capituleren. Het was Mark Jansma die met een lage schuiver de bal onhoudbaar in de uiterste hoek van het doel liet verdwijnen. Nog geen twee minuten later stond de 2-0 tussenstand op het scorebord. In waarschijnlijk zijn vierde- of vijfde poging wist Johan Boersma deze keer keeper van der Meer wel te passeren.

Met name in de beginfase van de tweede helft was de GSVV sluitpost “een lelijke sta in de weg” voor de Anjumer spits. Met de 2-0 voorsprong ging Anjum het laatste kwartier van de wedstrijd in. Een geruststellende voorsprong. Voordat Wietse Rosier uit een corner van dichtbij de eindstand van 3-0 op het wedstrijdformulier zette, maakte A -junior Dirk Jan Visser zijn debuut in Anjum hoofdmacht.

Anjum boekte een verdiende overwinning op het verjongde GSVV in een sportieve ontmoeting.

Zaterdag gaat Anjum op bezoek bij Drogeham. Aanvang 14.30 uur.