10.9 °C

Drachtster Boys wint van Staphorst

za 20 september 2014, 21.02 uur

DRACHTEN - Zes punten pakte Drachtster Boys vorig seizoen tegen het sterke Staphorst in Hoofdklasse C. Dit seizoen worden het er in ieder geval drie: op de derde speeldag won de ploeg met 2-1 van de kampioenskandidaat van vorig jaar. Daarmee kreeg het misschien niet wat het verdiende, maar wel loon naar werken.

Drachtster Boys heette een angstgegner van Staphorst te zijn, en het maakte die reputatie dus waar. Lang leek het daar niet op: Drachtster Boys kwam er in de eerste helft niet aan te pas tegen de sterke ploeg van Jan van Raalte.. De 0-0 ruststand was een wel erg magere afspiegeling van de verhoudingen: Staphorst had inmiddels al twee keer de lat geraakt en meerdere kansen niet benut. Drachtster Boys leunde noodgedwongen sterk op de verdediging en kreeg voorin erg weinig ruimte.

Ook in de tweede helft had Staphorst het betere van het spel, maar ging het door met het missen van kansen. In de 58e minuut viel de 0-1 dan toch, nadat keeper Jarno de Jonge meende het gat achterin zelf te moeten dichtlopen waardoor hij het Ferdi ter Avest wel heel makkelijk maakte te scoren. Drie minuten later was het echter al weer gelijk. Nadat de uitstekend ingevallen Peter Jansen Klomp in het strafschopgebied licht uit balans werd gebracht, besloot scheidsrechter Mulder een strafschop toe te kennen. Willem de Jong schoot deze onberispelijk in: 1-1.

De gelijkmaker bleek een betere periode van Drachtster Boys in te luiden. Na een uitstekende actie aan de zijkant van de jonge Kevin Bakels was het in de 71e minuut makkelijk inschieten voor Peter Jansen Klomp: 2-1. Tegen de verhoudingen in, tot grote frustratie van de technische staf van Staphorst, die zich wel heel opzichtig afreageerde op het arbitrale trio. Maar daar scoor je geen doelpunten mee, en Drachtster Boys bleef net als vorige week overeind en haalde zo de tweede overwinning in drie wedstrijden binnen.

Spelmaker Said Hassan, die net als vorige week een puike wedstrijd speelde, noemde het een echte ‘knokwedstrijd’. “We weten dat Staphorst voetballend over meer kwaliteit beschikt, maar wij kunnen ons goed aanpassen aan de tegenstander. We wisten dat we minder ruimte dan vorige week zouden krijgen, daarom hebben we vanuit de zone gespeeld en hen het spel laten maken”.
Volgens Hassan zijn de nieuwe spelers al goed in het systeem ingepast. “Ze pakken het goed op en brengen ook iets extra’s. Kijk eens naar zo’n Kevin Bakels, die bij beide goals betrokken is. Fysiek sterk, snel, en een geweldige drive om te winnen. Dat hebben we nodig”.

Dat zal Drachtster Boys volgende week ook nodig hebben, uit tegen koploper Flevo Boys. Said Hassan: “en ook nog op kunstgras, dat ligt ons met ons spel iets minder. Schade beperken? Nee hoor, we willen elke wedstrijd winnen. Volgende week ook”.