Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Twijzel wint met 4-1 van Opende

za 20 september 2014, 20.35 uur

TWIJZEL - Twijzel wist zaterdagmiddag een terechte 4-1 overwinning uit het vuur te slepen. De nieuwbakken vierdeklasser won op alle fronten van de ‘Peendermantsjes’ en kunnen wel eens hoge ogen gaan gooien in de eindrangschikking.

Twijzel startte sterk aan het duel en al vroeg wist Menno Blom met een kiezelharde vrije trap het houtwerk te raken. Diezelfde Blom was het die aan het eind van een prachtige aanval met zijn hoofd de 1-0 op het scorebord zette. Stefan van der Veen moest kort hierop, met een zware knieblessure, worden vervangen door Klaas Graansma. Opende probeerde via Mark Koop, Jellinus Helmus en Hendrik de Zwart de bakens te verzetten, maar verder dan een machtige lob op het houtwerk van De Zwart kwam het niet.

In de tweede helft begon Twijzel weer sterk en had het in de eerste vijf minuten het duel in het slot moeten gooien, dit gebeurde niet en zoals zo vaak wordt er dan aan de andere kant wel gescoord. Mark Koop speelde zichzelf knap vrij en had een prima voorzet op maatje Jellinus Helmus in huis. Helmus scoorde met zijn hoofd, alweer zijn derde van deze jonge competitie.

Opende werd in deze fase sterker en een vrije trap van Klaas Graansma kon nog net door keeper Kruize op de paal getikt worden, de rebound van Mark Koop kreeg net niet het gewenste effect mee en daarmee bleef de bal buiten de palen. Twijzel nam het heft weer over en de ingevallen Jelle Pilat wist een prima voorzet van Marc Boorsma doeltreffend binnen te knikken (2-1).

Kort hierop was het dezelfde Pilat die een slippertje in de achterhoede van Opende wist af te straffen, met een prachtige boogbal besliste hij de wedstrijd (3-1). Opende probeerde het nog wel, maar de solide achterhoede van Twijzel gaf geen krimp. Twijzel was zelfs nog bij machte op de score uit te bouwen, nadat keeper Pijpker eerst mistastte zij hij hoe Danny van den Bosch de bal wel heel simpel binnen kon koppen (4-1).

Een pracht van een wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, waarbij een 8-4 einduitslag ook had gekund. Twijzel liet zien een aanwinst voor de competitie te zijn. Voor Opende is het uithuilen en hopen dat de blessures voor Stefan van der Veen en de in de slotfase uitgevallen Fokke Zuiderveld (hamstring) mee blijken te vallen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Suameer op het programma, de aftrap is dan, als gewoonlijk, om half drie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'