3.6 °C
BCV treft zaterdag Olde Veste'54

vr 19 september 2014, 11.14 uur

BURGUM - Vorige week zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor BCV op het programma. Tegen het Asser LTC moesten de Burgumers de nare smaak van de 1-0 nederlaag in het openingsduel bij debutant Broekster Boys weg zien te spoelen. BCV was in het eerste kwartier oppermachtig. Het resulteerde in de vierde minuut in een doelpunt. De voorzet van Roeland Rusticus op BCV-spits Robert Stelpstra werd aangenomen en fraai achter de verbouwereerde LTC-doelman in het doel geschoten. In de extra tijd van de eerste helft was het de gevaarlijke nummer 7 van LTC, die de bal voor zijn voeten krijgt. De rechterspits van LTC schiet de bal in de rechter benedenhoek binnen, waardoor de ruststand 1-1 werd.

De eerste vijftien minuten na rust waren voor LTC. De Assenaren kwamen in de 53e minuut op 1-2. Een voorzet van links word door de LTC-spits binnen geschopt. In de 66e minuut is het echter raak voor BCV. Goed doorzetten van Ben Donker, die de bal snoeihard voor brengt en Jelte van der Wal knikt de bal met zijn hoofd knap in (2-2). Niet veel later is het opnieuw Jelte van der Wal die het net vindt, 3-2. Nadat Robert Stelpstra in de slotfase eerst nog een bal op de lat schiet, bekroont hij de middag met een schitterende goal.

De 4-2 is een verdiende overwinning. Op zaterdag 20 september komt Olde Veste’54 uit Steenwijk naar Burgum.