Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Keurige mevrouw steelt herfstkransjes

do 18 september 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Het was zeker niet een doorsnee verdachte die tegenover de politierechter zat. De 66-jarige inwoonster van Wijnjewoude zag er niet uit als iemand die zich als een onverbeterlijke winkeldief ontpopte. De afgelopen jaren was de keurig geklede en beschaafd Nederlands sprekende mevrouw al twee keer voor de rechter geweest, beide keren omdat ze dingen had gestolen. De eerste keer had ze een boete gekregen. Van de tweede rechter, dat was in Zeeland, kreeg ze een werkstraf. Donderdag moest de vrouw zich bij de politierechter in Leeuwarden melden.

'Een bijzondere verdachte in een bijzondere zaak', merkte de officier van justitie op. In november en december 2013 had de vrouw bij een bloemenzaak in Oosterwolde tot drie keer toe herfstkransjes gestolen. De officier en de rechter probeerden antwoord te krijgen op de vraag wat de Wijnjewoudse in hemelsnaam had bezield. En waarom pikte ze herfstkransjes? Om het geld hoefde de vrouw het in ieder geval niet te doen, financiële problemen heeft ze niet. Nadat ze was opgepakt heeft ze een paar gesprekken met een psycholoog gehad, maar daar is ze mee opgehouden. Ze zei dat ze heeft ingezien dat ze nooit weer zoiets wil meemaken.

'Dat de politie voor de deur stond en dat ik mee moest naar het bureau. Ik kan er bijna niet mee leven', aldus de vrouw. Maar volgens haar was 'het kwartje nu verschrikkelijk gevallen'. 'Ik weet dat ik dit nooit weer wil', aldus de Wijnjewoudse. Hoewel hun vragen onbeantwoord bleven, waren de rechter en de officier het erover eens dat er hoe dan ook een eind moest komen aan de diefstallen. Daarom legde de rechter behalve een werkstraf van 30 uur, een voorwaardelijke celstraf op van drie weken. Als ze weer de fout ingaat gaat de Wijnjewoudse drie weken naar de gevangenis. De rechter mag dan volgens de wet sowieso niet opnieuw een werkstraf opleggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!