10.1 °C

DTS in derby te sterk voor Harkema

zo 14 september 2014, 21.06 uur

SURHUIZUM - Ook dit jaar kwamen buurtgenoten Harkema en DTS elkaar weer tegen in de veldcompetitie. Uit het verleden blijkt dat de uitslag van deze derby's moeilijk te voorspellen is. Voor aanvang van deze wedstrijd stond Harkema op 3 punten uit twee wedstrijden, waar DTS 2 punten uit evenveel wedstrijden op haar naam had staan.

De openingstreffers van deze ontmoeting waren voor DTS, dat binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong pakte. Harkema reageerde middels een doorloopbal, maar moest toezien hoe in het andere vak een rake afstander de voorsprong van de Broekenhuisformatie herstelde. In de tiende minuut tekende Harkema voor haar tweede treffer, ditmaal van afstand. Hierna zetten de Surhuizumers echter een tandje bij. De doelpunten die het daaropvolgende kwartier vielen, kwamen allemaal op naam van de thuisploeg. DTS liep op die manier uit naar een 7-2 voorsprong. Voor rust zette Harkema haar doelpuntenaantal op 5, maar DTS bepaalde in de laatste minuut van afstand de ruststand op 9-5.

Na rust leek Harkema scherper uit de kleedkamer te komen dan DTS. De Schippersformatie opende de score in de tweede helft en kwam binnen vijf minuten terug naar 10-9. DTS, dat niet van plan was de voorsprong uit handen te geven, scherpte zichzelf aanvallend en verdedigend op en vergrootte haar voorsprong naar 15-9. Aan de kant van Harkema werden Jelko van der Heide en Marieke Mozes gewisseld voor Tjeerd Bakx en Gea Jansma. Harkema bleef tot in de laatste minuut doorvechten, maar hoewel het laatste doelpunt op naam van de gasten kwam, wist DTS haar voorsprong vast te houden. Met een eindstand van 19-12 bleven de punten op deze zonnige zaterdagmiddag in Surhuizum.

Op zaterdag 20 september speelt Harkema om 15.30 uur thuis tegen Altijd Kwiek.
DTS speelt om dezelfde tijd haar wedstrijd in Garyp tegen V en V.