8.2 °C

SC Kootstertille doet zichzelf te kort

zo 14 september 2014, 20.59 uur

TWIJZELERHEIDE - Het is lastig winnen bij VVT maar als de Tilsters daar ooit een kans op hebben gehad dan was dit afgelopen zaterdag het geval. Slordig verdedigen in combinatie met slecht positie kiezen deed de Tilsters uiteindelijk de das om. Tot drie keer toe wist SC Kootstertille langszij te komen maar de vierde keer dat men op achterstand kwam kon niet meer gerepareerd worden. VVT kreeg met de 4-3 overwinning een te grote beloning maar hoefde in tegenstelling tot de gasten zichzelf geen verwijten te maken.

Het zou een spectaculair treffen worden met veel opwindende momenten waardoor het als schouwspel goed te verteren viel. Al in minuut één hadden de gasten de score moeten openen maar Aize Storm schoot in kansrijke positie de aangever van Patrick Praamstra slordig over. Twee minuten later was het voor de thuisclub wel raak toen Freerk van der Boon uit de kluts een gaatje vond; 1-0. Jouke Waaksma Bzn had even later de gelijkmaker op zijn schoen maar schoot recht in handen van een onzekere doelman Sytse de Vries. De Tilsters hadden VVT het eerste halfuur in een ijzeren greep maar het duurde tot precies de dertigste minuut eer de achterstand teniet werd gedaan. Jouke Waaksma Bzn haalde kiezelhard uit en als een streep verdween de bal langs een kansloze sluitpost De Vries; 1-1.

Aize Storm kreeg voor rust nog een beste kans om de Tilsters met een voorsprong aan de thee te laten beginnen maar op luttele meters van het doel werd het speeltuig naast geschoten. Vijf minuten na de rust testte Fokke de Vries namens de gasten de kwaliteit van de deklat waarna Douwe van der Bij aan de overkant veel te laconiek uitverdedigde. Willem Aardema had vervolgens vrije doortocht en bracht de thuisclub voor de tweede keer op voorsprong; 2-1.

Atze van der Wijk bracht direct een dubbele wissel en dit leverde niet veel later de gelijkmaker op. Op de vrije schop van Patrick Praamstra tastte doelman Sytse de Vries mis en bij de tweede paal knikte invaller Menno Bosma raak; 2-2. SC Kootstertille voelde dat er meer in zat en bleef de betere. Maar een kwartier voor het einde wist VVT opnieuw dankbaar te profiteren van mistasten in de Tilster defensie en wurmde Alex Polders, al dan niet, de bal over de doellijn.

De treffer werd dan ook fel door de gasten bekritiseerd. Maar drie minuten later was ook dat vuiltje uitgewist toen Aize Storm het steekpasje van Menno Bosma koelbloedig afrondde. Wie dacht dat SC Kootstertille nu wel voldoende gewaarschuwd en het verder gesloten zou houden kwam fors bedrogen uit. Enkele minuten na de gelijkmaker ging het in organisatorisch opnieuw gruwelijk mis en profiteerde Geale Walda dankbaar van de Tilster gatenkaas; 4-3.