7.9 °C

Olympia wint verdiend van Leeuwarden

zo 14 september 2014, 20.44 uur

TWIJZEL - Leeuwarden- Na gelijke spelen tegen TFS en OKO/Bies is het vlaggenschip van k.v. Olympia er in geslaagd de eerste overwinning van de veldcompetitie te behalen. In tegenstelling tot vorige week, wist de ploeg van Tjeerd van der Tuin de wedstrijd deze week wel goed en slim uit te spelen, waardoor in de uitwedstrijd tegen Leeuwarden de 2 punten mee terug gingen naar Twijzel.

In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder en wisselden de scores elkaar af. Olympia keek tegen een 3-1 achterstand aan, maar Foppe Nicolai zette in twee aanvallen zijn team naast Leeuwarden, 3-3. Ook Karst-Jan Pool en Marieke de Jong wisten de korf te vinden en zorgden voor een 3-5 voorsprong. Vervolgens vergat Olympia om door te drukken; er werden twee strafworpen gemist en vele kansen werden om zeep geholpen. Dit bracht Leeuwarden terug in de wedstrijd tot 6-6. Foppe Nicolai zorgde vanaf de strafworpstip voor de ruststand, 6-7.

In het begin van de tweede helft had Olympia verdedigend alles goed onder controle. Aanvallen van Leeuwarden waren kort en de blauwgeel hemden kwamen dan ook 15 minuten niet tot scoren. Dit gaf de aanval van Olympia de kans om de voorsprong uit te breiden naar 6-9. De slotfase van de wedstrijd was voor de dames van Olympia. Invalster Petra van den Broek maakte er 7-10 van en Anna de Haan zorgde voor 7-11. 5 minuten voor tijd kwam Leeuwarden terug tot 9-11, maar Olympia hield dit keer wel het hoofd koel en speelde de wedstrijd koelbloedig uit.

Trainer/coach Tjeerd van der Tuin was blij met het feit dat de wedstrijd stukken beter werd uitgespeeld dan vorige week en dat er in de slotfase weinig fouten werden gemaakt. Dinsdag wacht een bekerwedstrijd tegen VKZ uit Donkerbroek, terwijl er zondag in de competitie thuis wordt gespeeld tegen DIO, aanvang: 14:30.