5.5 °C

CVVO legt defensieve zwakte Veenwouden bloot

zo 14 september 2014, 15.47 uur

LEMMER - SC Veenwouden leed in Lemmer een pijnlijke 5-2 nederlaag. In de eerste helft begon SCV goed aan de wedstrijd hetgeen leidde tot een 0-2 voorsprong. De gasten konden deze weelde kennelijk niet dragen want binnen enkele minuten werd deze voorsprong verkwanseld.

Ook na rust toonde SCV zich defensief zeer kwetsbaar waarmee de ruime nederlaag verklaard is tegen een overigens goed spelend CVVO. Na een kwartier nam SCV de leiding toen Stefan Sijtsma Rinse Procee vrij voor de keeper zette en Rinse liet doelman Danny Burgers vervolgens kansloos.

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd zonder dat dit tot grote kansen leidde. De thuisclub kreeg haar eerste mogelijkheid pas na een half uur maar Yannick Keetman schoot de voorzet van Dirk Jan Doornbos huizenhoog over.

In de 40e minuut kwam SCV op 0-2 toen Wytze Veenstra raak kopte uit een verre voorzet van Jelke Jaap de Roos. Twee minuten later was het alweer 1-2 toen Dirk Jan Doornbos met een solo drie man passeerde en Gerben Visser een niet te missen kans bood.
Weer een minuut later was de defensie wederom niet attent en zette Doornbos Gerben Visser wederom alleen voor de keeper en tegen diens lage schuiver in de hoek was doelman Wytse Reitsma niet bestand:2-2

In het eerste kwartier na rust verzuimde SCV te voetballen, het was alleen maar tegenhouden. In de 58e minuut nam CVVO de leiding toen Thomas Miedema Andries Hoekstra wel heel simpel uitkapte en vervolgens fraai afrondde.

SCV besefte dat er iets moest gebeuren en dat resulteerde in twee uitstekende kansen op de gelijkmaker. Na een prima dieptepass van Rinse Procee verscheen Wytze Veenstra alleen voor de keeper maar deze wist met de voet redding te brengen op de inzet van Wytze.
Een minuut later legde Nivard Vrieling een voorzet van Rinse Procee prima terug op Klaas van der Veen maar dienst inzet werd met veel moeite door een verdediger van de lijn gehaald.

Twee minuten later, in de 70e minuut, deelde CVVO de genadeklap uit toen een verre pass van achteruit een simpele prooi leek te worden voor doelman Wytse Reitsma. Deze aarzelde echter en ook Klaas van der Veen greep niet in waarna Gerben Visser dankjewel zei en met zijn grote teen de bal in het net prikte.

In de 80e minuut bepaalde Gerben Visser de eindstand op 5-2 toen SCV stond te slapen bij een ingooi. Lourens Visser zette de bal voor, doelman Reitsma kon in eerste instantie nog redden, maar in de rebound was het wel raak.

SCV trainer Germ de Jong heeft de komende week heel wat herstelwerkzaamheden te verrichten.