7.5 °C

Eerste punten voor Drachtster Boys

zo 14 september 2014, 15.44 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys heeft de eerste punten in de Hoofdklasse C binnen. Vorig jaar moest het daar vier wedstrijden op wachten, dit jaar was het in de eerste thuiswedstrijd meteen raak tegen CSV Apeldoorn: 1-0.

Er zullen maar weinig momenten geweest zijn tijdens de wedstrijd dat CSV Apeldoorn geloofde in een goed resultaat. Drachtster Boys speelde vanaf het begin goed met veel druk naar voren. Het team slaagde erin wat het vorig jaar zo moeilijk af leek te gaan: het spel maken.Al in de zesde minuut leidde vroeg storend werk van Aziz Geyik tot een goal van Sicco Bouwer. Er ging een uitstekende individuele actie aan vooraf. Daarna kwamen er nog kansen voor Geyik, Wagenaar en opnieuw Geyik, waarbij die laatste tevergeefs ook nog een penalty claimde.

CSV Apeldoorn kreeg maar geen vat op de aanvallers van Drachtster Boys die er keer op keer weer doorheen kwamen. In de lucht hebben we Kevin Bakels geen duel zien verliezen.CSV Apeldoorn kon er in de eerste helft maar weinig tegenover stellen en mocht van geluk spreken dat het de rust haalde met 11 man. In de 42e minuut haalde Bram Holtman Joël Wagenaar hard van achteren neer. Vriend en vijand waren het erover eens dat overtredingen als deze maar een kleur kaart verdienen: rood. Scheidsrechter Van der Pol was mild en toonde geel.

De tweede helft liet een iets feller CSV Apeldoorn zien, maar in grote problemen kwam Drachtster Boys niet. De verdediging stond als een huis en met name Richard Hamstra liet een aantal goede verdedigende acties zien. Voorin trof Kevin Bakels de paal en waren even later Jan Stoker en Peter Jansen Klomp (trainer Fred de Boer verving in de loop van de tweede helft de gehele moegestreden voorhoede) ook dichtbij een treffer. Met nog een enkel hachelijk moment in de doelmond dacht een aantal supporters nog even terug aan het sneue gelijkspel tegen CSV Apeldoorn vorig seizoen, maar zover kwam het uiteindelijk niet: Drachtster Boys kan de eerste drie punten bijschrijven.

Trainer Fred de Boer gaf noemde bij Omrop Fryslân de wedstrijd ‘een typische Hoofdklasse C-wedstrijd’. Veel strijd, veel gevaarlijke momenten uit spelhervattingen en twee ploegen die elkaar weinig ontlopen. Ook wilde hij niet spreken van een wedstrijd ‘die wel gewonnen moest worden’: “je moet er gewoon voor gaan om elke wedstrijd te winnen. Doe je dat niet, dan leg je heel veel druk op wedstrijden die je zogenaamd zo moeten winnen. Volgende week tegen Staphorst willen we gewoon ook weer winnen”. Die wedstrijd is overigens ook weer thuis, om 14.30 uur.