Account
Logo
Zoeken
7.8 °C
© WâldNet

Kleinschalig wonen in 'cruiseschip' Berchhiem

wo 10 september 2014, 8.00 uur

BURGUM - Deze week gaan vijftig bewoners intrek nemen in hun nieuwe appartement van woonzorgcentrum Berchhiem in Burgum. Er werd twee jaar lang gewerkt aan de nieuwbouw welke in de volksmond al het 'cruiseschip' wordt genoemd. Vooral in de verte (vanaf de Wâldwei) lijkt het net alsof een cruiseschip voor anker ligt bij Burgum.

De nieuwe appartementen zijn ruimer en bieden meer privacy waardoor zorgorganisatie De Friese Wouden, waar Berchhiem onderdeel van uitmaakt, de nadruk kan leggen op zogenoemd 'kleinschalig wonen'. Groepen van zeven tot elf bewoners hebben samen een huishouding waarbij de keuken en de woonkamer wordt gedeeld. De appartementen zijn verder voorzien van vloerverwarming, eigen badkamer en kunnen met eigen meubilair worden ingericht.

Naast de appartementen zijn er ook nieuwe appartementen beschikbaar voor mensen die revalideren of hier tijdelijk verblijven. In totaal zijn in de nieuwbouw ruim 70 verpleeghuisplaatsen verwezenlijkt. Het gebouw wordt verwarmd door aardwarmte en zonnecollectoren verzorgen de verwarming van het water. De officiele opening van het gebouw zal waarschijnlijk in december plaatsvinden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost





tech & media

Muziektheater zoekt zangers en acteurs

Muziektheater zoekt zangers en acteurs





regionaal nieuws

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'