Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
Foto: Henk Stoelwinder

Speelgoedbank Opsterland geopend in Gorredijk

za 6 september 2014, 16.22 uur

GORREDIJK - Speelgoedbank Opsterland aan de Werf 9 in Gorredijk opende zaterdag officieel haar deuren. Wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland was hierbij aanwezig en neemt een kijkje achter de schermen. De stichting Speelgoedbank is opgericht in januari 2014. Het doel van de stichting is om speelgoed in te zamelen en dit gratis ter beschikking te stellen aan gezinnen met een laag inkomen.

De Speelgoedbank vindt dat elk kind recht heeft op speelgoed en kinderboeken en wil door hergebruik ervoor zorgen dat ook kinderen van ouders die weinig te besteden hebben kunnen spelen en lezen. Elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur kunnen mensen die speelgoed over hebben dit brengen bij de Speelgoedbank. De nadruk ligt op recycling. Door hergebruik zorgt de Speelgoedbank ervoor dat speelgoed een tweede leven krijgt. Mensen die speelgoed brengen kunnen ervan uitgaan dat dit op een goede bestemming terecht komt en kinderen er volop van kunnen
genieten.

Twee keer per jaar, voor de zomervakantie en rond Sinterklaas, mogen gezinnen speelgoed uitzoeken. De gezinnen die gebruik kunnen maken van de Speelgoedbank worden doorverwezen door verschillende instanties; Voedselbank, Centrum voor Jeugd en Gezin, Gemeente Opsterland en Leergeld. Deze instanties sturen de gezinnen een brief. Op vertoon van deze brief mogen ze speelgoed uitzoeken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!