Account
Logo
Zoeken
8.3 °C
Foto: 112Drachten

Feestelijke dag voor jonge mantelzorgers

za 6 september 2014, 14.18 uur

DRACHTEN - Vandaag organiseerde Stichting FLY4U in samenwerking met Stichting Fawaka een speciale dag voor jonge mantelzorgers.

Op vliegveld Drachten kwamen 120 jongeren uit Friesland die kunnen genieten van een spetterend programma. Met als hoogtepunt een vlucht boven Drachten waarbij ze als copiloot naast de echte piloot plaats konden nemen. FLY4U is een initiatief vanuit Vliegclub Fryslân en organiseert deze vliegdag na de succesvolle edities van vorige jaren nu voor de derde keer.In Nederland zijn er veel jongeren die opgroeien in gezinnen met een (ernstig of chronisch) zieke ouder, broer of zus. Dit betekent dat zij al op jonge leeftijd flink moeten bijdragen in de huishouding en zorg. Na schooltijd dient er niet alleen huiswerk te worden gemaakt, maar is koken, wassen, strijken en zorgdragen voor het gezin geen uitzondering. Hierdoor hebben deze jongeren in vergelijking met hun leeftijdsgenoten maar weinig tijd voor zichzelf en leuke, ontspannende activiteiten.
Stichting FLY4U geeft deze jongeren een onbezorgde dag op vliegveld Drachten waar ze naast een vlucht als copiloot mee kunnen doen aan tal van activiteiten zoals rijden in een exclusieve bolide, springen in een bungee-trampoline, voetballen, meedoen aan diverse creatieve workshops, een make-over fotoshoot, spelen in een vluchtsimulator en nog veel meer.

Vorig jaren vlogen de piloten met 120 kids in kwetsbare omstandigheden. “Als piloot ervaar ik een ongelooflijk gevoel van vrijheid, deze ervaring wil ik ook graag aan kinderen geven die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken”, aldus Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en initiatiefnemer van Stichting FLY4U.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!