Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Geen laatste kans voor Drachtster koperdief

vr 5 september 2014, 16.45 uur

LEEUWARDEN - Drie mannen die op 1 december 2012 koper wilden stelen uit een leegstaande woning aan de Zuiderdwarsstraat in Drachten, werden overlopen door de politie. Het drietal, twee Drachtsters en een Leeuwarder, had uit de hele woning koperen leidingen gesloopt. Als gevolg daarvan was er waterschade ontstaan. Een oplettende getuige had de politie gebeld. Een 29-jarige Drachtster moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. De man beweerde dat hij niets met de koperdiefstal te maken had.

De verdachte zei dat hij zijn handlangers toevallig op straat was tegengekomen en dat ze toevallig, net als hij, op weg waren naar de lege woning. De Drachtster had zijn oog laten vallen op een paar potten die in de tuin stonden. De andere twee waren de woning in gegaan om de leidingen los te halen. Pas toen de politie arriveerde zou hij zich in de woning hebben verstopt. Daar had hij destijds bij de politie niets over gezegd. De rechter en de officier van justitie geloofden er dan ook niets van.

De Drachtster speelde met vuur want hij liep in een proeftijd. Omdat de zaak te lang bij Justitie was blijven liggen, bleef dat verder zonder consequenties. Maar de man moet wel zitten. Hij is eerder veroordeeld tot een werkstraf. Omdat hij binnen vijf jaar na die veroordeling weer in de fout is gegaan, mocht de rechter volgens de wet niet opnieuw een werkstraf opleggen. Ondanks het verzoek van de verdachte om hem nog een laatste kans te geven, kreeg de man twee weken cel en twee weken voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws