Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Auto-inbreker zegt dat hij wilde slapen

di 2 september 2014, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 22-jarige auto-inbreker is dinsdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 25 uur. De verdachte, destijds woonachtig in Leeuwarden, werd in de nacht van 11 juni 2012 opgepakt toen hij op de Dwarswyk in Drachten in een Ford Fiësta zat. Het dashboardkastje van de auto was open en de inhoud lag op de vloer. De man had twee parfumflesjes in zijn mouw gestopt. Even verderop stond een tweede persoon, waarvan het leek alsof hij op de uitkijk stond.

In de buurt van de auto vond de politie een groene strip die leek te zijn gebruikt om het autoportier te openen. De strip had een scherpe rand en beide mannen waren gewond. De politie had de twee mannen al eerder in het vizier gekregen. Omdat de 21-jarige bekendstond als een drugsgebruiker besloten de agenten de mannen te volgen.

Tegen de politierechter zei de verdachte dat hij op zoek was geweest naar een slaapplaats. Hij zei dat de Ford niet op slot was. Bij de politie had hij verklaard dat hij de parfumflesjes had weggenomen en dat hij zich aan de strip had gesneden. De rechter geloofde hem niet. Omdat de zaak al meer dan twee jaar oud was, hield de rechter het bij een relatief korte werkstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'