Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

Slingerende alcomobiliste maakt brokken

ma 1 september 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een beschonken automobiliste was op 11 januari verantwoordelijk voor een behoorlijke chaos op Hege Dyk bij Kootstertille. Nadat de vrouw, een 59-jarige inwoonster van Zwagerbosch, op een rotonde bij Surhuisterveen al een verkeersbord omver had gereden, reed ze slingerend richting Kootstertille. Op de Hege Dyk botste ze tegen een andere auto, waardoor nog eens twee auto's werden geraakt. De BMW van de drankrijdster belandde tegen een boom. Een bloedproef wees uit dat de vrouw 3,5 keer teveel had gedronken.

Ze had zich maandag bij de politierechter moeten melden maar ze kwam niet opdagen, tot verbazing van de rechter en de officier van justitie. De vrouw zei destijds tegen de politie dat ze een fles sherry achter de kiezen had voor ze in de auto was gestapt. Ze had bovendien medicijnen geslikt. Van het omverrijden van het verkeersbord kon ze zich niets herinneren. Getuigen zagen het gebeuren en reden er achteraan om andere weggebruikers al toeterend te waarschuwen voor de slingerende BMW.

Bij Kootstertille ging het alsnog fout. Het opruimen van de brokstukken en het reinigen van het wegdek leverde de provincie Fryslân een schadepost op van 2000 euro. Op de zitting werd niet duidelijk of de verdachte al een rekening heeft gekregen van de provincie. De rechter zei wel dat het rijbewijs van de vrouw inmiddels bij het CBR ligt. Ze werd veroordeeld tot een boete van 950 euro en een rijontzegging van zes maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.6%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.7%
Geen mening  
29%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!