8.3 °C

Oerterp begint met ruime overwinning

zo 31 augustus 2014, 22.56 uur

URETERP - Zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015. De selectie van kv Pallas uit Leeuwarden kwam vandaag op bezoek bij de selectie van kv Oerterp.

In de eerste 5 minuten was het nog wat aftasten voor de thuisploeg, maar na een 0-1 achterstand kwam de thuisploeg op stoom. Binnen het kwartier stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Ondanks dat er vele kansen waren om verder uit te lopen gebeurde dit niet. Pallas wist in deze periode haar schaarse kansen wel te benutten en 10 minuten voor rust was de stand zelfs weer gelijk, 6-6. De blauw-witten lieten zich niet van de wijs brengen en door 2 rake vrije ballen en 2 goed uitgespeelde kansen werd er gerust met een 10-6 voorsprong.

Na rust wilden de Oerterpers de wedstrijd snel op slot gooien en dit leek aanvankelijk te gaan lukken. Binnen 10 minuten was de marge vergroot en stond het 14-8 voor de thuisploeg. Pallas zette nog één keer aan en kwam door 3 afstandstreffers op rij binnen 2 minuten terug tot 14-11. Dit was voor de Oerterpers het sein om definitief afstand te nemen van de gasten. Middels een aantal fraai uitgespeelde kansen liepen de Oerterpers uit. Via 18-11, gaf het scorebord 6 minuten voor het einde van de wedstrijd een 23-11 stand aan. Ook in de laatste fase creëerde de thuisploeg middels attractief korfbal een aantal goede kansen, helaas viel de bal niet meer door de mand. Pallas wist nog wel eenmaal de korf te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in een 23-12 overwinning voor Oerterp.

Oerterp 2 trad aan tegen Pallas 2. In een rommelige eerste helft waren de doelpunten schaars, ruststand 5-4. Na rust maakte Oerterp het verschil wat uiteindelijk een 14-11 overwinning opleverde.

Volgende week gaat de Oerterp selectie op bezoek bij Regio’72 1&2 in Vaassen.