4.3 °C

Uitstekend debuut voor Wêz Handich/DOW

zo 31 augustus 2014, 22.55 uur

ROTTEVALLE - Zondag debuteerde het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW in de eerste klasse. Voor de eerste wedstrijd moest er meteen een eind gereisd worden. Apeldoorn was de bestemming, waar mede-promovendus Atalante wachtte. Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten werd de bestemming bereikt en konden de spelers zich omkleden. De wedstrijd diende om 14:30 uur te beginnen, maar vanwege onweer floot leidsman Schopman pas rond 15:00 uur voor het begin van de partij.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide promovendi even aftasten en scores bleven de eerste minuten daarom uit. Na ongeveer vijf minuten spelen was het Atalante, dat als eerste de korf wist te vinden; 1-0. Niet veel later wisten de blauwhemden gelijk te maken via Jan Zeinstra en meteen volgde ook de 1-2, gemaakt door Myrthe Heres. Bijna de hele eerste helft bleven de beide ploegen in evenwicht, maar op slag van rust verzilverde Myrthe Heres nog een toegekende vrije worp, waarmee Wêz Handich/DOW met een voordeel van twee doelpunten kon gaan rusten: 7-9.

Na een beker thee en een aantal aanwijzingen van Evert Bron, werd de tweede helft vol vertrouwen begonnen. Atalante had echter een scherpe start en de eerste de beste aanval betekende de 8-9. Gelukkig herpakte Wêz Handich/DOW zich snel en werden Pieterroel Bouwmeester en wederom Myrthe Heres in stelling gebracht. Dat betekende een gat van drie doelpunten: 8-11. Beide ploegen bleven nu om en om scoren en het gat van drie doelpunten bleef intact. Bij een score van 10-13 wist Renske Jansma met een afstandsschot de voorsprong uit te breiden naar 10-14. Met nog een dikke tien minuten te spelen en een voorsprong van vier doelpunten wisten de blauwhemden dat de voorsprong nu niet meer weggegeven mocht worden. De Rottefalle/Eastermar-combinatie wist de voorsprong ook vast te houden. Sterker nog, Janna Bekkema bracht de voorsprong in de slotfase op 12-17, waardoor er een fraaie einduitslag op het scorebord kwam.

Het debuut van Wêz Handich/DOW was daarmee zeer succesvol. De eerste punten in de eerste klasse zijn binnen. De terugreis van anderhalf uur richting Rottefalle/Eastermar was daarom ook bijzonder plezierig. Zondag 7 september om 14:30 uur hopen de blauwhemden een mooi vervolg te geven aan deze goede competitiestart. Op sportpark ’t Hagehiem wordt er gespeeld tegen het eerste van ZKC’ 19. Komt allen kijken, want steun kan de selectie goed gebruiken in de eerste klasse.