Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Doorstart voor Amarins Kinderopvang

zo 31 augustus 2014, 19.35 uur

KOLLUM - Voor een groot deel van het werkgebied van Amarins Kindercentra is afgelopen week overeenstemming bereikt over een doorstart. Amarins ging onlangs failliet en Kinderopvang Achtkarspelen B.V. neemt nu alle opvanglocaties over in de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland, behalve de kinderopvang in Burum en de peuterspeelzaal en de kinderopvang in Kollumerzwaag. Deze activiteiten worden door anderen voortgezet. Over de locaties in de gemeente Dantumadiel vindt volgens de curator komende week nog overleg plaats. Ook daar lijkt een oplossing in zicht.

Kinderopvang Achtkarspelen B.V. is een kinderopvangorganisatie met een lange traditie. De organisatie heeft al drie kindercentra met kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in Buitenpost, Surhuisterveen en Harkema en zij breidt haar activiteiten op deze manier uit. Kinderopvang Achtkarspelen neemt ook het gastouderbureau over van de curator. Zij had zelf ook al een gastouderbureau en voegt deze nu samen.

Kinderopvang Achtkarspelen zal aan tenminste 45 werknemers van Amarins een dienstbetrekking aanbieden. Voor de andere 35 medewerkers is geen plek meer. Curator Rick van der Spek: "Het was bekend dat de personeelskosten te hoog waren en uiteindelijk hebben geleid tot het faillissement van Amarins. De kosten moesten dus omlaag, zodat het ook logisch is dat niet iedereen een nieuwe baan kon krijgen."

De peuterspeelzaal en de kinderopvang in Kollumerzwaag zullen worden voortgezet door Ida ten Hoeve. Zij heeft al een kinderopvang onder de naam Dondersteen en de peuterspeelzaal en de kinderopvang van Amarins zullen daarmee worden samengevoegd. De kinderopvang in Burum zal worden voortgezet door Jeannet Riemersma, die ook één van de grondleggers van de kinderopvang in Burum is geweest. Kinderopvang Achtkarspelen zal de peuterspeelzaal in Burum exploiteren.

Curator Rick van der Spek gaat ervan uit dat hiermee een duurzame oplossing voor deze activiteiten is gevonden. Hij doet geen uitspraken over de koopsom, maar is tevreden. De bank wordt vanwege de hypotheek geheel voldaan en het ziet ernaar uit dat ook aan 2andere schuldeisers nog (deel)betalingen kunnen worden gedaan. Daarnaar zal nader onderzoek plaatsvinden.

De gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland hebben aangegeven in te stemmen met
deze overgang. Tot 24 september zullen de peuterspeelzalen, de kinderopvang en het
gastouderbureau worden voortgezet door de curator.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!