7 °C
Boelenslaan wint eerste veldwedstrijd

zo 31 augustus 2014, 19.18 uur

BOELENSLAAN - De start van de veldcompetitie op een zaalformaat speelveld, verliep goed voor Boelenslaan, al moest men nog wel erg wennen aan het wel zeer kleine speelveld. In de eerste helft had Boelenslaan zijn momenten. Na een 0-1 achterstand , kwam men goed terug en nam door doelpunten van Sietske Zuidersma, Hillie Boersma en Peter Hylkema een 3-1 voorsprong. Boelenslaan kon echter niet door- drukken en gaf SIM de gelegenheid om gelijk te komen 3-3.

Door goed aanvalsspel kwam Boelenslaan door doelpunten Peter Hylkema, Jan Boomsma en Sietse Pronk snel weer op een 6-3 voorsprong. Sim scoorde door twee fraaie afstandschoten 6-5. Boelenslaan deed iets terug, Jan Boomsma scoorde van afstand 7-5. Sietske Zuidersma ronde een inloopbal goed af 8-6. Toch kon Boelenslaan deze voorsprong niet vasthouden en moest toezien dat SIM voor rust nog 8-8 scoorde.

Na rust een gemotiveerd Boelenslaan dat middels een vrije bal van Sietske Zuidersma en een Strafworp van Sietse Pronk een 10-8 voorsprong nam. Sim gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam van afstand op 10-9. Boelenslaan begon nu echter wat rustiger te spelen, hetgeen meer kansen opleverde. Jan Boomsma scoorde van afstand 11-9. Sim kwam nog een keer terug 11-10.

Boelenslaan besliste in het laatste kwartier de wedstrijd door doelpunten van Sietske Zuidersma en twee keer Elske Van Oosten stand 14-10. Sietse Pronk bepaalde de eindstand op 15-11. Voor Boelenslaan scoorden; Sietske Zuidersma vier keer, Jan Boomsma en Sietse Pronk elk drie keer, Elske van Oosten en Peter Hylkema elk twee keer en Hillie Boersma. Volgende week speelt Boelenslaan wederom thuis. Nu tegen M.N.&W.