4 °C

Geen spannende derby NQL – WIK’34

zo 31 augustus 2014, 18.18 uur

DAMWALD - De eerste competitie wedstrijd op het veld, na een goede voorbereiding gingen de wikkers vol enthousiasme naar Rinsumageest. Aan het weer kon het niet liggen, prachtig mooi korfbalweer geen wind, zonnetje zo nu en dan.

NQL begon meteen scherp aan de wedstrijd en liep al snel uit naar 2-0 voorsprong. Wik zette sommige aanvallen niet goed neer waardoor ze veel balverlies hadden. Door dat wik ook niet tot scoren kwam zat er ook geen voorsprong in7-3, maar in de laatste minuten van de eerste helft gingen de wikkers steeds meer de kansen benutten en kwamen ze net voor rust op een stand van 8-6

In de rust werden de tactieken nog eens besproken en werd Johan Boskma gewisseld. Wik kwam maar niet tot scoren, en tot overmaat van ramp kreeg Teake Visser ook een blessure en waren er geen wissels meer die konden worden toegepast, Dus in het ene vak 3 tegen 4. Daardoor werd het spel niet meer interessant om te spelen, en liep de stand uit tot 14-7. Maar in de laatste minuten konden de wikkers nog een 2 keer de korf vinden en werd er afgefloten op 15-9

Volgende wedstrijd 6 sept 15:30 in damwoude tegen SIM1