5.5 °C

Harkema na moeizaam begin langs Spannum

zo 31 augustus 2014, 16.38 uur

HARKEMA - In de eerste wedstrijd van het seizoen stond voor de Schippers-formatie Spannum op het programma. Een relatief onbekende tegenstander met, zo bleek, veel routiniers.

Bij Harkema is het vlaggenschip op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo kwam Tjeerd Bakx over van VKC naar 'de Harkema'. Tevens heeft Albert Wagenaar de overstap van de Pein naar Harkema gemaakt. Bij de dames is Tjitske Veenstra overgekomen van het tweede team naar het eerste team. Met nieuwe trainer Leo van de Lei werd er vol goede moed begonnen in Spannum.

Het begin van de eerste helft was het voor Harkema zoeken. Dit resulteerde in enkele fouten en leidde tot onnodige tegendoelpunten. Wel was het Harkema wat de leiding nam gedurende de eerste helft. Dit leidde tot een 7-9 voorsprong voor de Harekieten bij de rust.

Na rust leek Spannum er een schepje bovenop te doen. Maar de aanvallen werden goed 'gecounterd' door kv Harkema. Gestaag liep de voorsprong voor Harkema op naar 4-5 doelpunten. Door een paar ongelukkige acties was Harkema genoodzaakt Jelko van der Heide en Marieke Mozes te wisselen. Zo konden Tjitske Feenstra en Jan Willem Feenstra het veld betreden voor de laatste minuten. Er werd nog enkele keren gescoord wat uiteindelijk een 14-19 uitslag op het scorebord bracht.

Volgende week neemt Harkema het op tegen DTG uit Wijckel. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15.30 op sportpark 'de Bosk' in Harkema.