3.2 °C

Elburg 1 wint van DTL 1

zo 31 augustus 2014, 16.23 uur

HANTUM - Na 3 weken hard trainen mocht DTL de eerste competitiewedstrijd spelen. DTL had al 2 keer geoefend op de kleine velden, maar nu moest DTL weer op een groot veld (kunstgras), een heel verschil.

Na anderhalf uur rijden was DTL aangekomen in het toen nog zonnige Elburg, net over half vier gaf de scheidsrechter het startsignaal. Elburg opende de wedstrijd met 1-0, DTL liep in het begin achter de feiten aan maar na een paar doelpunten ging het gelijk op. DTL wist 10 minuten voor de pauze nog op 5-7 voorsprong te komen maar ging met 7 gelijk de kleedkamers in.

Inmiddels regende het een beetje, maar vrij snel was het weer droog en benauwd weer. DTL wist gelijk de 2e helft te openen met 2 doelpunten, 7-9. Toen kwam Elburg weer in actie en werd het 11-11. Vanaf hier zat het niet mee, Elburg scoorde een paar discutabele doelpunten. Dit was de genade slag, Elburg won de wedstrijd met 16-13. Winst zat er in maar werd niet gepakt.

Volgende week moet DTL thuis spelen tegen Udiros 1.