12.5 °C

DTS in te sterk voor Altijd Kwiek

zo 31 augustus 2014, 16.20 uur

SURHUIZUM - Met de komst van trainer en coach Johan Boerema begint DTS vol goede moed en vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Eerste tegenstander van de veldcompetitie was Altijd Kwiek, dat afgelopen zaterdag met twee teams op bezoek kwam in Surhuizum. Nadat DTS 2 in haar wedstrijd met 14-12 te sterk bleek voor Altijd Kwiek 2, was het om half vier de beurt aan de beide eerste teams.

DTS ging sterk van start en pakte na enkele aanvallen een voorsprong van 2-0. Dat het mooi korfbalweer was bleek uit het feit dat het grootste deel van de doelpunten in deze wedstrijd van afstand gescoord werd. Hoewel DTS lange tijd de voorsprong wist vast te houden, kwam Altijd Kwiek tien minuten voor tijd langszij. Middels een doorbraak tekenden de gasten voor een gelijke stand van 5-5. De Broekenhuisformatie nam echter geen genoegen met een gelijke stand als ruststand. Een raak afstandsschot en een benutte strafworp brachten DTS opnieuw op voorsprong. Altijd Kwiek bepaalde met een laatste doorbraak de ruststand op 7-6.

Na een verdienstelijke eerste helft werd René de Boer in de rust gewisseld voor Janko de Vries. Na rust was het zaak de druk op de aanval van Altijd Kwiek te houden en in de eigen aanval de rust en afronding te pakken. In de eerste fase sloeg DTS een aantal malen een gat van twee punten, waarna Altijd Kwiek weer aanklampte en het verschil terug bracht naar één punt. Halverwege de tweede helft liepen de Surhuizumers echter uit naar een verschil van vier punten. Altijd Kwiek verkleinde nog eenmaal haar achterstand naar drie punten, maar kreeg van DTS niet de kans om verder in te lopen. Bij het eindsignaal gaf het scorebord een stand van 17-13 aan. Met een terechte overwinning hield DTS de punten in Surhuizum.

Komende zaterdag speelt DTS 1 om 15.30 uur in Harich tegen Harich 1. Na afloop volgt de wedstrijd van Harich 3 tegen DTS 2.