5 °C

VV Drogeham bekert door

zo 31 augustus 2014, 14.42 uur

DROGEHAM - Na een 1-0 overwinning tegen de Sweach en een 3-3 gelijkspel tegen Boerakker wist VV Drogeham dat een ruime overwinning voldoende zou zijn om de tweede ronde in de beker te bereiken. Dit zou dan wel thuis moeten gebeuren tegen Zeester.

Al in de eerste minuten bleek dat Drogeham een maatje te groot was voor Zeester. Een overigens uiterst sportieve ploeg die dit seizoen weer voor het eerst op eigen benen staat. Tot aan de 13e minuut bleef het gloednieuwe scorebord echter op 0-0 staan maar kansen waren er in deze beginfase al genoeg. Waar Drogeham in het verleden nogal eens moeite had met het zelf maken van het spel bleek dit vanmiddag zeer zeker niet het geval. Via vlot en geconcentreerd combinatiespel liepen de geelhemden voor rust uit naar een 5-0 voorsprong.

In de tweede helft begon Drogeham de eerste 5 minuten nog vrij rommelig. Na 5 minuten werd het spel van voor de rust echter weer hervat en werd er opnieuw gewerkt aan het doelsaldo. Dat Drogeham net geen dubbele cijfers bereikte was jammer maar niet getreurd want tijdens de wedstrijd werd al duidelijk dat naaste concurrent Boerakker op een achterstand stond bij de Sweach. Doelpuntenmakers aan de Hamster zijde waren deze middag Johannes Hooghiemstra, 4x, Rintze de Vries 2x, Peter Poortman 1x, Tinus Huisma 1x en Henk Postmus 1x. Ook maakten in deze wedstrijd een aantal 'talenten' hun opwachting. Jentje Tjepkema, Ronald van der Wal, Richard Velda en Johannes Hooghiemstra waren vorig seizoen nog actief in de B-junioren toen al onder leiding van de huidige hoofdtrainer van VV Drogeham Hannie Schievink. Zij bewezen vandaag ook dat het met de doorstroming van de B-junioren naar de a-selectie op dit moment goed zit. Voorgaande heeft vooral te maken omdat er bij de oudste jeugd al enkele jaren gewerkt wordt met eenzelfde speelstijl. Nu dat ook bij de a-selectie wordt doorgevoerd kunnen jeugdspelers goed worden ingepast.

Aankomende zaterdag staat het eerste competitieduel uit bij de Lauwers op het programma. Met dan een aantal spelers die terugkeren van hun welverdiende vakanties hoopt Drogeham dan met een bijna geheel complete selectie aan de start van de competitie 14/15 te kunnen beginnen.